Zalig loopweertje

Ondanks de aankomende winter, we zijn al goed gevorderd in de maand december, blijven we genieten van een mooie zon en een aangename temperatuur. Op de middag, het moment waarop we met enkele collega’s gaan lopen, is het 13°C en schijnt er een schitterende zon. Het is een perfect loopweertje.

Hierbij komt dat ik de afgelopen twee dagen (weekend) helemaal niet gelopen heb. Gelukkig heb ik vrijdag toch nog de duurloop van DCLA meegelopen, anders had ik het hele weekend geen meter afgelegd. Zondag was het de tweede veldloopwedstrijd van Tibo en Tobi. Ondanks een iets mindere start hebben ze het er weer goed vanaf gebracht. Tobi werd zesde en bleef daarmee niet de eerste van DCLA. Tibo werd dit keer twaalfde en was daarmee vierde van DCLA van de 10 DCLA pupillen 2005.

Na dit luie, maar toch heel druk weekend, kon ik eindelijk nog eens de loopschoenen aantrekken. Dit keer was het in short en loopshirt. In plaats van in Leuven centrum te vertrekken, gingen we nu eerst naar Heverleebos en vertrokken van daaruit voor een rondje van ongeveer 10K.  2015-12-07

Zonder te forceren vertrekken we richting de oude depot. Door de lichte stijging blijft het tempo beperkt bijna 11km/u, maar toch zonder te treuzelen. In de, eveneens lichte, afdaling ligt de snelheid zoals verwacht duidelijk hoger. Na de volgende helling stabiliseert de snelheid zich net onder de 12km/u. De boswegen, op enkele uitzonderingen na, goed bij zodat we bijna overal met twee naast elkaar kunnen lopen.

Na de afdaling aan de kapel en de bron van de Zoete Waters staat ons het zwaarste deel van de dag te wachten. De Poggio; dat is de naam die iemand eraan gegeven heeft bij het aanduiden op Strava. Zonder er echt op te concentreren, loop ik vandaag een PR op het volledige stuk en slechts 4″ trager op het tweede stuk. Nadat we terug met zijn tweeën zijn, lopen we terug samen de laatste drie kilometer. Met een snelheid van om en bij de 12 km/u blijft mijn hartslag schommelen in de rond de 143 hs/min. Dit had ik graag nog een beetje lager gezien.

Movescount_logo     strava


 

(118 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.