Avondloop met Segment-attack

Na een lange vergadering en uitgebreid middagmaal vind ik toch nodig om nog wat te gaan lopen. Natuurlijk moet eerst dat eten wat gezakt zijn, maar door nog enkele afspraken in de avond kan ik niet té lang wachten om de nodige kilometers af te leggen.Onmiddellijk bij thuiskomst kleed ik mij om en vertrek aan een een rondje in eigen dorp. Het is allesbehalve koud, maar er hangt wel regen in de lucht.

Gisteren zag ik toevallig een segment in Linden en mijn doel vandaag is om daar te passeren en ongeveer ter hoogte van dat segment mijn versnelling te plaatsen. Ik kies dus een route uit zodat ik toch voldoende kan opwarmen en daarna nog voldoende kilometers rustig kan uitlopen. Morgen staat er weer een training DCLA op het programma en mag ik dus eigenlijk vandaag niets forceren. 2015-12-09-1

Reeds na enkele kilometers begint het al iets harder te waaien en vallen de eerste druppels uit de lucht. Spijtig genoeg komt de wind uit de verkeerde richting. Toch houd ik vol om op het Strava-segment “Kortrijkstraat richting bleekbos” een versnelling te plaatsen. Ik heb op dat stuk nog maar zelden gelopen en sta er echt slecht geklasseerd. Het stuk bevat een licht klim en loopt nog een heel eind door na die helling. Door de duisternis is het heel moeilijk in te schatten waar het einde van het segment ligt. Ik had gedacht dat het einde voor het kruispunt met de Kasteeldreef ligt, maar dat was dus niet het geval. Door de slechte inschatting zat ik iets te snel aan mijn limiet en het is dan verder doorbijten tot het bittere einde.

Vanaf nu is het gewoon rustig en niet te traag terug lopen vanwaar ik kom. In dit geval is het zelfs letterlijk te nemen, want na een bocht via de Burchtlaan neem ik op de terugweg exact dezelfde weg in omgekeerde richting. De tweede helft loop ik dan ook met een snelheid van 12 km/u en een hartslag van rond 150 hs/min. Graag had ik een iets lagere hartslag gezien bij deze snelheid, maar hiervoor zal ik nog meerdere duurlopen moeten doen.

Movescount_logo      strava

(81 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.