Rustig afsluitertje van het jaar

Het jaar afsluiten met een kort en rustig duurloopje; er zijn ergere dingen in het leven. Nadat ik de ingrediënten voor het oudejaarsgerecht heb afgehaald, vond ik dat een kort loopje nog net kon. De zon staat uitnodigend aan de hemel en de wind houdt het rustig. Met 10°C is het echt aangenaam lopen.

Van de intervaltraining van gisteren heb ik geen last, dus mocht een kort loopje zeker nog wel. Ondanks de goede omstandigheden wil ik het vandaag heel rustig houden. Ik besef dat de grootste uitdaging van begin volgend jaar ‘het rustig lopen’ zal zijn. Als voorbereiding op een marathon is het noodzakelijk om vele rustige kilometers af te leggen. Als ik de snelheid en de inspanning te hoog leg, bots ik zeker op een overbelasting en ben ik nog verder van huis.Rustig opbouwen is de boodschap. Dit loopje is daar een voorbeeld van.

Ten minste, dat zou het moeten zijn. Met een gemiddelde snelheid van 12,5 km/u loop ik voor mij toch iets te snel om van een trage duurloop te spreken. Toch heb ik steeds op goed gevoel gelopen en heb ik nergens geforceerd. De stijgende hartslag op het einde heeft evenveel te maken met het stijgend wegdek als ‘met de neus richting finish, mag er iets versneld worden’.

Ik sluit hiermee 2015 af met 2142 loopkilometers. Vermist ik vroeger nooit regelmatig gelopen heb, mag ik sowieso van een recordjaar spreken. Dit is alleen mogelijk dankzij de tijd die mijn vrouwtje me geeft om te kunnen lopen. En ook een beetje de flexibiliteit op mijn werk om de lunchpauze soepel aan te passen.

Gezondheid!! Op naar een gezond en sportief 2016 !!

Movescount_logo     strava


(61 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.