De kop is er af, eerste van 2016

Een eerste loopje op de eerste dag van het jaar! Het is niet dat ik dit jaar fanatiek ga worden; of ben ik het al?? In ieder geval staan de sterren me gunstig gezind. Op de eerste dag van het jaar staan altijd familiebezoeken gepland en dit jaar is dat iets minder dan de vorige jaren. Het is dus een ideaal moment om van de enkele uren ‘rust’ te profiteren en wat te gaan lopen.

Het weer op deze eerste januari is ideaal. Het is bijna 10°C, een mooi winterzonnetje en weinig wind. Ik loop dus in een lange tight, licht T-shirt en dunne loopshirt. Handschoenen zijn nog niet nodig. Nochtans echt warm hebben mijn handen niet. Op deze eerste dag van het jaar, wil ik het rustig houden. Gisteren, de laatste dag van intussen vorig jaar, heb ik eveneens een rustig duurloopje van 8km afgelegd. Mijn spieren vertonen geen last, maar ik voel toch dat mijn knieën liever geen zware inspanningen te verwerken krijgen vandaag.

Vertrekkend vanuit de Prinsendreef heb ik de eerste kilometers weinig stijgende hoogtemeters en blijft mijn tempo toch ver boven de 12 km/u met een hartslag van 145 hs/min. Graag had ik dit gunstiger gezien, maar dit komt nog wel. Dat hoop ik althans. De volgende kilometers zijn voornamelijk in dalende lijn en dus niet echt representatief. Hier ligt de snelheid dan ook iets hoger. Door enkel naar mijn hartslag te kijken, blijf ik rond de 140 hs/min lopen en probeer ik sneller te lopen aan deze hartslag.

Vanaf Kessel-Lo richt ik mij op een hogere snelheid. De intentie om er een rustige loop van te maken is hiermee vergeten. Ik denk nu aan het stuk Kortrijkstraat, waar ik gisteren, zonder veel inspanning, mijn tweede snelste tijd gelopen heb. Vandaag probeer ik er mijn PR te lopen, maar zonder echt in het rood te gaan. De hartslag komt dan wel boven de 150 te liggen, maar zonder éénmaal de 160 te overschrijden. Vanaf hier is het gewoon aan aan een stevig tempo naar huis lopen. De laatste kilometers worden gelopen aan 13km/u. Dit is wel iets te snel om over een langere afstand vol te houden. Mijn hartslag klimt tot boven de 160 hs/min.

Toch ben ik tevreden van deze eerste loop van 2016. Morgen is het een rustdagje. Zondag is het eerst een veldloopwedstrijd van Tibo en Tobi en hopelijk vind ik daarna de tijd en de zin om zelf nog wat te lopen.

Movescount_logo     strava


 

(71 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.