DCLA -crosstraining

Het is weer woensdag en het weer is perfect om te lopen. Het is allesbehalve koud en weinig wind. Als ik op tijd thuis ben van het werk kan ik mij nog eens uitleven op de wekelijkse training van DCLA. Voor de aanvang van de training is het steeds een onbekende wat Miel voor ons in petto heeft, maar de trainingen zijn steeds pittig of worden toch zo uitgevoerd. Dit keer start ik de opwarming van thuis. Na wat rekenwerk kom ik aan een vertrekuur van 18.10u en dan zou ik de collega’s moeten tegenkomen op de Kortijksestraat, halfweg de Kastaar en de abdij van Vlierbeek. Perfect gerekend, want na een klein kwartiertje bots ik op het juiste groepje lopers en zet samen met hen mijn opwarming verder. Na een klein half uurtje arriveren we aan het oud-gemeentehuis en luisteren we aandachtig naar onze trainer, Miel.2015-12-02b

Movescount_logo     strava

Ongeacht de afgelasting van de cross afgelopen weekend, gaan we vandaag een cross “light” doen. Na enkele déboulé’kes (=korte versnellinkjes) starten we aan onze cross. Het komende half uurtje gaan we continu lopen. We starten snel en na een eerste fluitsignaal schakelen we over op joggingtempo en kan er gerecupereerd worden. Bij het volgende fluitsignaal moet er terug snel gelopen worden. De grote onbekende is de tijdsduur of de afstand waarop snel gelopen moet worden. Het hoge tempo moet je natuurlijk kunnen aanhouden. Al vrij snel lopen we met drie voorop en houden er een vrij hoge snelheid op na. De snelle stukken blijken korter te worden en met dien verstande wordt er op de kortere stukken ook sneller gelopen. Zoals ik vorige week al schreef wordt ook vandaag elk snel stuk beschouwd als een miniwedstrijd. Ondanks de intensieve training houd ik er een goed gevoel aan over. Hopelijk hebben de spieren niet al te veel tijd nodig om volledig te herstellen.2015-12-02

Movescount_logo     strava


 

(76 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.