3 Mar – dinsdag

Vandaag, dinsdag, wordt de routine reeds doorbroken. Door omstandigheden kon ik niet lopen tijdens mijn middagpauze. Afgelopen zondag had ik een bewuste rustdag en gisteren had ik enkel een kleine, rustige herstelloop gedaan, dus staat er vandaag een iets langere training op mijn denkbeeldig schema. Hierbij komt nog dat het een hele dag regent en dit helemaal geen motivator is om een rustige duurloop af te leggen.
In de namiddag klaart het duidelijk op. Laten we dus wat gaan lopen onmiddellijk na het werk. Net voor mijn vertrek (op het werk) open ik Google Earth en teken een parcours in Pellenberg en Kessel-Lo. Op die manier verken ik eens wat andere wegen; rustige wegen waar niet veel auto’s komen en waar de volledige weg kan gebruiken om te lopen. Dankzij de bluetooth-verbinding tussen iPhone en Suunto Ambit3 staat deze weg onmiddellijk in mijn sporthorloge. Wat kan het leven toch mooi zijn.
Onmiddellijk bij thuiskomst kleed ik mij om. De zon schijnt wel, maar er hangt veel vocht in de lucht en er is veel wind, dus trek ik toch maar fluo-vestje zonder mouwen bij aan. De wegen liggen nog wat nat, maar toch besluit ik om mijn nieuwe schoenen aan te trekken. Iets voor half vijf begin ik aan mijn loopje in Pellenberg. Pellenberg is niet voor niets de hoogst gelegen gemeente van Vlaams-Brabant. De eerste kilometers bevatten toch wel wat stijgende hoogtemeters. Spijtig genoeg, in dit geval, is er een klein stukje onverharde weg en elke plas of moddervlek ontwijken zit er niet in. Het nieuwe is bij deze van de schoenen af. Doordat ik navigeer via mijn Suunto, kijk ik niet naar snelheid, noch naar hartslag en loop dus gewoon op gevoel en probeer er een rustig loopje van te maken. Achteraf blijkt dat de hartslag vrij vaak boven de 140 hs/min uitkomt met een tempo van ongeveer 5’30 min/km. Graag zou ik dit beter zien, maar hiervoor zal nog veel kilometer training vereist zijn, denk ik.
Na een achttal kilometer begin ik wat kouder te krijgen en heb ik het gevoel naar toilet te moeten. Intussen zijn mijn familieleden ook thuisgekomen en weten die niet waar ik ben, laat staan wanneer ik thuiskom. Het zal dus dit keer geen 20+ worden. Bovendien komen er hééél donkere wolken aan. Meer dan genoeg redenen om deze tocht wat in te korten.
Uiteindelijk kom ik toch aan 16km, weliswaar in iets minder dan anderhalf uur (dit is exact 11 km/h), met een gemiddelde hartslag van 141 hs/min.

Movescount_logo     strava


 

(22 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.