7de Kiezegemse stratenloop

Amper vier dagen na The Classic staat er vandaag weer een wedstrijd op het programma. Vanavond wordt er in Meensel-Kiezegem, aan de kerk van Kiezegem de 7de Kiezegemse Stratenloop georganiseerd. Deze stratenloop wordt mede-georganiseerd door de onze zuster-club: DCLA Halen.

Vandaag ga ik naar een wedstrijd zonder de kids. Er is nochtans ook een 3K wedstrijd, maar omdat ze ‘s woensdags al niet kunnen trainen, moeten ze op vrijdag wel naar DCLA. Alleen naar een wedstrijd rijden, heeft het nadeel dat je zelf ook op je tas moet letten. Ondanks het vriendelijke antwoord dat je je tas kon achterlaten in de witte tent, kies ik er toch voor om mijn tas in mijn auto te zetten. Met de fiets naar een wedstrijd rijden zou zelfs deze optie niet mogelijk maken.

Gelukkig hebben de meeste nieuwe loopshorts een klein, afsluitbaar, opbergvakje, zodat ik mijn autosleutel veilig kan bijhouden. Met de sleutel op zak, begin ik aan mijn opwarming. Ik loop op het traject de eerste kilometer en merk op die manier dat de eerste 700m al klimmend moeten afgelegd worden. Daarna volgt gelukkig een lange, zachte afdaling. De gesprekken erna leren me wel dat op het stuk Kerkstraat opnieuw stevig geklommen moet worden. Zoal s de laatste dagen al het geval is, loopt de opwarming niet echt soepel. Het zal de adrenaline van de wedstrijd zijn die me voluit zal doen gaan.

Na de opwarming loop ik opnieuw tot aan de wagen om nog extra te drinken. Het is echt wel warm en nu (-20 min) mag er zeker nog gedronken worden. Hiervoor gebruik ik een wegwerpflesje water. Dit kan ik meenemen tot aan de start en daar nog vlug in de juiste vuilbak gooien. Een duurdere drinkbus gooi ik zo graag niet weg. Net voor de start word ik herkend door een andere Strava-atleet. Tijdens dit kennismakingsgesprek horen we eens het startsein en starten we, samen met alle anderen natuurlijk, voor onze wedstrijd. Voor mij staan er vier rondjes van iets meer dan drie kilometer gepland; hij loopt vandaag de kortere afstand en moet dus ‘slechts’ twee rondjes afleggen.

Na enkele honderden meter is de eerste drukte al wat weg en is het vooral positie houden geblazen. Vanaf nu concentreer ik me meer op de andere lopers en probeer niet meer ingehaald te worden. Ik loop de eerste ronde steeds in de buurt van een jongere deelnemer, afkomstig van de club ACKO. De snelheid ligt om en bij de 15 km/u. Mijn hartslag ligt al vrij snel boven de 170 hs/min, maar het lukt me toch om bij hem in de buurt te blijven. Op de helling in de Kerkstraat neemt hij wat afstand, maar in het veld naar de aankomst kom ik opnieuw naast hem.

De tweede ronde loop ik naast hem en hoor dat hij toch wel diep is gegaan, net als ik trouwens. Na een vlugge check van zijn nummer, ben ik toch zeker dat hij ook de 12K moet doen. Het is dus ook voor hem maar de tweede ronde en niet al de tweede ronde; er volgen hierna nog twee ronden. In de afdaling naar de Kerkstraat neem ik een beetje voorsprong en op de fameuze helling die volgt, kan hij niet blijven aanklampen. Vanaf nu concentreer ik me op mijn voorliggers en probeer hem zonder te forceren in te halen.

Vanaf de derde ronde weet je dat iedereen nog in koers ook voor de volle afstand gaat. De eerste die ik inhaal, is natuurlijk nog iemand van de 6K. Er volgen nog vrij veel lopers van de 6K die ik mag inhalen. Gelukkig kom ik ook korter op iemand van de 12K, maar dat gaat zo vlot niet natuurlijk. Net voor we voor de derde keer de Kerkstraat opdraaien, word ik op mijn beurt ingehaald en wel door een veel snellere loper. Amaai, die zit nog goed.

2016-07-15-1De vierde ronde wordt er eentje om nog meer af te zien. De voorraden zijn opgebruikt. De bevoorrading met water komt dan ook als geroepen. Veel drinken doe ik niet, maar ik neem toch een bekertje, drink een klein beetje en spoel mijn mond nog twee keer. Daarna begin ik voor de vierde en laatste keer aan de eerste klim. Ik kom dan opnieuw korter bij diegene die me daarstraks zo vlot voorbij stak. Ik kan hem zelfs inhalen en zo net voor hem de laatste kilometer aanvatten. Vanaf dan heb ik maar één doel: alles geven en niet meer ingehaald worden. Ik dubbel nog enkele deelnemers en voel dat mijn huidige positie veilig is. Op dit ogenblik heb ik geen enkel idee waar ik ergens in de uitslag terecht ga komen.

Het pakket aan de aankomst maakt de inspanning meer dan waard. In tegenstelling tot afgelopen maandag waar ik 18 euro betaalde en enkel één flesje AA Drink kreeg, betaalde ik hier slechts 6 euro en krijg na de aankomst vier flesjes, een chips en nog wat leuke dingetjes.

Movescount_logo     strava
Stratenlopen.be: Uitslag

(237 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.