DCLA-training, bijna winter

Op woensdag staat er steevast een training bij DCLA op de agenda. Vandaag is dat niet anders. Na een hele dag droog weer, begint het net voor de training al wat te regenen. Het zal dus toch weer een natte training worden. Bovendien wordt het steeds vroeger donker en zelfs bij aanvang van de training is het al aardig donker. Toch wordt er gekozen voor een opwarmingsronde volgens het zomerse principe, zijnde een toer rond de grote vijver in het provinciaal domein. De training zelf zal wel starten in het Heuvelhofpark op de Finse piste. De opwarming wordt dus verlengd tot aan het oude gemeentehuis, midden in het vermelde park.

gemeentehuis van Kessel-Lo
gemeentehuis van Kessel-Lo

Na iets meer dan vier kilometer komen we allemaal samen aan de trappen van het oud gemeentehuis. Hier ligt Miel uit wat er op de agenda staat. Het blijkt vrij ingewikkeld te zijn en hij heeft zelfs enkele papieren versies van gemaakt, zodat we achteraf nog eens kunnen kijken wat er van ons verwacht wordt.

Omdat we op de Finse piste lopen, wordt alles uitgedrukt in rondes van 1km met het vertrek aan de 500m. Over de volledige omloop staat om de 100m een paaltje met de aanduiding van 0 mtot 1000m.  De eerste ronde bestaat uit 500m rollen en daarna 500m vlot. Elke volgende ronde begint met 100m wandelen en 200m joggen als recuperatie. Bij de tweede ronde moet er, na de 300m, eerst 200m vlot gelopen worden en daarna 500m snel. De twee volgende ronden moet er, na de recuperatie, 700m snel gelopen worden. Deze training valt al bij al nog mee en zelfs na anderhalf extra rondje hebben we 11km op de teller staan en voel ik me nog vrij goed. Ik ben dit keer minder ‘diep’ gegaan dan vorige week.

Movescount_logo      strava


 

(78 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.