Rusten met een inspanning

Na de toch wel zware duurloop van gisteren is het vandaag eerder een rustdag. In elk schema is er sprake van crosstraining op een rustdag en vandaag is weer zo’n dagje. De rustdag wordt gebruikt om te gaan zwemmen.

Door omstandigheden heb ik vorige week niet gezwommen en is het dus twee weken geleden. Bij een sport die je niet echt regelmatig beoefend, is het steeds met wat moeite om eraan te beginnen. Gelukkig kan ik met enkele collega’s meerijden en is de stap naar het zwembad daardoor veel kleiner en heb je geen enkel excuus om niet te gaan zwemmen.

Eénmaal in het water blijft het in het begin wat onwennig aanvoelen. De eerste lengtes gaan dan ook wat stroef. Het is bovendien wat zoeken om een mooi ritme te vinden, samen met de andere zwemmers in dezelfde baan. Niemand zwemt hetzelfde ritme en je ‘botst’ dan ook regelmatig op je voorligger. Gelukkig is er respect van beide kanten en gaan ze soms aan de kant om me te laten passeren. Ik zwem niet echt snel, maar dan toch wel net iets sneller dan de meeste in dezelfde baan. 2016-02-04

Uiteindelijk lukt het me toch om drie kwartier vlot te zwemmen zonder pauze. Mijn armen zullen het de komende dagen geweten hebben.

Movescount_logo     strava


 

(63 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.