Nog maar eens gaan zwemmen

In navolging van vorige week, ben ik vandaag nog maar eens mee gaan zwemmen. Door het grote risico op overbelasting van gewrichten, spieren en …, moet ik meer alternatieve trainingen doen. Zwemmen is daar zeker eentje van. Vorige week ben ik met 4 collega’s gaan zwemmen. Het is me zelfs gelukt om min of meer continu te blijven zwemmen. Vandaag wou ik dit zeker kunnen herhalen.

Zwemmen heeft nog niet de routine die lopen heeft. Het water ingaan blijft een ‘moeilijk’ moment. Het eerste baantje zwemmen verloopt nog niet zoals het hoort. Het blijft eerder wat aftasten. Het duurt toch enkele lengtes eer het zwemmen zonder nadenken kan gebeuren. De conditie is gelukkig wel van die aard dat het baantjes trekken zonder ademhalingsproblemen kan verlopen. Het belangrijkste voor mij is in de eerste plaats zo economisch mogelijk zwemmen. Ik probeer dan ook om rustige armslagen te doen en toch de snelheid redelijk te houden.

Het is zeker niet de bedoeling om een goede zwemmer te worden. Het blijft wel degelijk een crosstraining voor het lopen. Dit houdt natuurlijk niet in dat ik niet graag beter wil leren zwemmen. Op donderdagmiddag zwem ik dus tijdens mijn middagpauze. Hierdoor kan ik maximaal 50min zwemmen. Voorlopig is dit voldoende, maar toch denk ik dat het beter is dat ik langer zou kunnen zwemmen.

Movescount_logo     strava

(171 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.