Langere duurloop op een grijze zondag

Wat een weekje. Weinig gelopen, zonder te luieren. Vrijdag stond er een prioritaire nieuwjaarsreceptie op mijn programma waardoor ik de duurloop met de collega’s van DCLA heb moeten missen. Op zaterdag kon ik evenmin lopen, omdat mijn andere hobby, fotografie, de hele dag voor zich nam. De enige duurloop van deze week moest dus vandaag gebeuren. Eventjes heb ik eraan gedacht om deze duurloop een dag uit te stellen, wachtend op mooier weer. Morgen is er wel de verhoopte zon, maar heb ik geen uren vrij; het moet dus echt vandaag gebeuren.

Een marathon vraagt een heel specifieke voorbereiding met koolhydraten stapelen en taperen, maar voor een gewone lange duurloop doe ik niets. Mijn ontbijt bestaat dan ook niet echt uit krachtvoer, tenzij je peperkoeken met pindakaas en koffie als het ideale ontbijt beschouwt.Het weer is vrij fris (7°C), een beetje wind, maar grijs en vochtig (99%). In plaats van drank mee te nemen, drink ik enkel wat isotone drank voor ik vertrek. Uiteindelijk is het half twee eer ik de deur uit ga.

Zonder echt te weten welk parcours en hoeveel kilometer ik ga lopen, probeer ik wel niet te veel hellingen te beklimmen. Ik heb nog steeds wat last van mijn rechter hamstring en hellingen zijn dus niet aan te raden. Het is dus noodzakelijk om Linden en Pellenberg te vermijden; juist de twee gemeenten waar ik het meeste loop. Bovendien probeer ik het rustig te houden en nergens te forceren, ook niet op de onvermijdelijke hellingen. 2016-01-24

De eerste duurlopen, een jaar geleden verliepen via het kasteel van Horst en langs Kessel-Lo. Vandaag gebruik ik datzelfde parcours en breid het uit via Nieuwrode. De eerste kilometers verlopen vlot en zonder problemen. Voorbij het kasteel van Horst, richting Kessel-Lo merk ik waarom. Ik heb de afgelopen kilometers de wind in het voordeel gehad. Nu wordt het niet alleen iets zwaarder, maar ook veel frisser. De kilometers passeren op heel regelmatige tijdstippen; de snelheid blijft dus vrij constant.

Door enkel te drinken voor de start krijg ik niet alleen dorst onderweg. Ik zou best een toilet opzoeken. Alsof mijn gebeden verhoord worden, zie ik opeens een Dixi (chemisch toilet) op een bouwwerf. Hier maak ik dan ook gretig gebruik van. En ja, met een lege blaas loopt het veel beter! Veel valt er onderweg niet te beleven. Ik draag geen muziek en onderweg is er weinig te beleven.

Na iets meer dan 22km voel ik toch de vermoeidheid toenemen. De hartslag liegt er niet om. Mijn motor gaat steeds sneller kloppen. In plaats van trager te lopen, drijf ik de snelheid lichtjes op. De waarde op mijn horloge blijft dan ook steeds verder stijgen. Heeft dit te maken met een gebrek aan conditie of komt dit door zo lang te lopen zonder bij te drinken? In ieder geval, op deze manier wordt het geen plezant einde van de marathon. Er is nog werk aan de winkel.

Na afloop heb ik toch wel meer en meer last van de hamstring. Ik vrees dat deze pijn niet vanzelf gaat verdwijnen.

Movescount_logo     strava

 

(200 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Een gedachte over “Langere duurloop op een grijze zondag”

  1. Ik herken bepaalde sympthomen. :). Zaterdag een dagje fotografie? Luc L was daarstraks bijne thuis btw. Ten slotte: ook bij mij is er nog werk aan de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.