Rust nodig, toch gelopen

De zware inspanning van zaterdag laat zich toch wel voelen. Het korte loopje van zondag was waarschijnlijk te snel en dus niet het ideale herstelloopje. Op maandag heb ik dan wel rust genomen. Vandaag wou ik geen complete rust, maar zou me toch niet willen forceren. Het mocht wel niet meer zijn dan een rustig loopje. De middagloop tijdens de lunchpauze zal hier soelaas brengen. Gelukkig moet ik niet alleen lopen. Het verleden heeft reeds al te vaak aangetoond dat ik alleen telkens te snel loop. 2015-12-15

Vandaag zijn we om 12u met zijn drieën om deze lunchpauze al lopend door te brengen. Na enkele minuten merk ik dat het geen traag loopje zal worden. Ondanks de afdaling voel ik toch dat er een mooi tempo gelopen wordt. Met de conditie gaat het voor mij nog steeds in stijgende lijn en mijn hartslag blijft (voorlopig) binnen de aanvaardbare perken (<140hs/min).

Intussen begint het te regenen, maar gelukkig hebben we al enkele kilometer afgelegd en heb ik het al warm genoeg. De snelheid van de eerste kilometers worden gehandhaafd gedurende het verdere verloop van onze route. Op de helling langs de spoorweg, richting Oud-Heverlee wordt er dit keer wel niet versneld, maar toch valt de snelheid niet weg. Mijn hartslag blijft er vrij gemakkelijk onder de 145 hs/min en dat is toch wel iets wat me vertrouwen geeft. In deze loop van bijna een uur, komt mijn hartslag slechts gedurende 3’44” boven de 145 hs/min, met een piek op het einde van amper 152 hs/min.

Ondanks het rustige tempo voel ik toch nog enkele restanten van overbelasting in de rechter hamstring. Het blijft dus opletten geblazen.

(31 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.