Een keertje doortrekken

Dankzij het perfecte loopweertje heb ik me vandaag weer laten verleiden tot een intensieve training. Na de training van DCLA van gisteren is het vandaag eerder tijd om het rustig aan te doen. Het is 24 december, Kerstavond, en voor een lange duurloop is er geen tijd meer. Ik houd me dan maar aan het vertrouwde parcours via het Heuvelhofpark en rond de vijvers van het provinciaal domein.

Na de afdaling tijdens de eerste meters zit de snelheid er al van in het begin goed in. Een eerste kilometer aan 4’32” (=13,3km/u) is niet uitzonderlijk, maar is toch al een mooi tempo. Mede door de felle tegenwind is het houden van dit tempo geen sinecure. De hartslag laag houden is geen prioriteit meer. Toch blijft het hartslagscherm op mijn horloge staan en bekijk ik dit regelmatig. Aan dit tempo wordt het steeds moeilijker om deze onder de 160 hs/min te houden. Toch kan ik de snelheid boven de 13,5 km/u houden. 2015-12-24-1 2015-12-24-2

Na de ronde in het provinciaal domein probeer ik de wind in mijn voordeel te gebruiken op het Negenbunderpad. Zonder de snelheid de laten zakken, bereid ik mij al voor op een persoonlijk record op dit 900m smalle paadje. Op dit stuk loop ik dan ook 16 km/u!! Ik denk niet dat dit me ooit al eerder gelukt is. De hartslag komt dan ook ver boven de 180 hs/min uit. Het laatste gedeelte is zwaarder dan gedacht; het is echt doorbijten om de snelheid hoog te houden. Na een kleine recuperatie probeer ik de snelheid er terug in te krijgen en vol te houden tot thuis.

Na deze stevige training is het tijd om het kerstmaal voor te bereiden.

Movescount_logo     strava


 

(72 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.