DCLA-Training

Na een rustige start van de week, is het vandaag tijd voor het intensieve werk. Tenminste, daar ga ik van uit. Alle woensdagen, ook tijdens de kerstvakantie, is er training van DCLA. Onze trainer, Miel, zorgt dan voor een afwisselende, maar toch wel stevige training. Gezien de diversiteit in onze groep, mag iedereen lopen op zijn/haar niveau en kan je de training zo zwaar maken als je wilt.

Na twee rondjes op de atletiekpiste is het tijd om aan de eigenlijke opwarming te beginnen. Met een temperatuur net onder de 10°C is het toch net iets kouder dan de afgelopen dagen, maar nog ideaal loopweer. Met een T-shirt en dun loopshirt met lange mouwen is het relatief fris bij de start, maar dat zal straks zeker warme genoeg zijn. De opwarming vertrekt vrij langzaam, maar gaat stelselmatig sneller en sneller. De vierde kilometer wordt zelfs afgelegd boven de 13 km/u (=4’30” min/km). Wie zei daar iets van koud??

Het thema van de training van vandaag is “hellingen”. Zonder te overdrijven, wordt elk stuk van de training gevolgd door enkele lichte hellingen. De eerste ‘boterham’ bestaat uit 400m heel vlot, zo goed als snel dus (15km/u), 100m joggend en onmiddellijk gevolgd door 800m vlot (13,5km/u). Daarna worden er 3 versnellingen gelopen op de helling richting het politiebureau, op souplesse. De tweede boterham bestaat uit een rondje Finse piste, ook gevolgd door korte, lichte versnellingen op hellingen. De derde boterham bestaat uit bijna een rondje ‘vlot. Het tempo ligt hierbij toch vrij hoog: net geen 15 km/u. Dit is wel degelijk sneller dan ‘vlot’.

Als cooling down loop ik nog twee rondjes door het Heuvelhofpark, zodat ik net op tijd aankom aan de atletiekpiste waar T&T hun training hadden.

Movescount_logo     strava


 

(61 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.