DCLA piste-training

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar is toch wel een speciale week. Afgelopen zondag was er de Corrida. Dit is toch wel één van de grootste evenementen van DCLA. Deze stratenloop had over de verschillende afstanden meer dan 6000 lopers aan de start én aan de finish. Meer hierover kan je hier lezen. Door mijn lange duurloop de dag voordien heb ik zelf niet deelgenomen. Een dag later, op maandag, heb ik natuurlijk wel een training afgelegd.

Vandaag, op woensdag, staat natuurlijk een training van DCLA geprogrammeerd. Intussen is de temperatuur meer richting winter gedaald, maar toch nog steeds perfect voor een training. Wetende dat de training vandaag op de atletiekpiste plaatsvindt, vertrekken we voor onze opwarmingsronde. Toevallig is de groep in twee gesplitst. Ik loop in de eerste groep en zonder echt door te lopen, komt de tweede groep toch niet veel dichter.

Op de piste begint de eigenlijke training; al starten we eerst met enkele versnellinkjes gedurende twee ronden. Daarna krijgen we de uitleg voor het eerste stuk. Dit bestaat uit 1200m vlot, 100m joggen en daarna opnieuw 800m vlot. De eerste drie ronden worden gelopen aan 14,4 à 14,8 km/u en na de korte jogsessie lopen we de twee volgende ronden @ 15km/u. Het tweede trainingsdeel verloopt gelijk aardig. Dit keer lopen we eerst 1000m vlot (dit keer @ 14,4 km/u) en na een klein stukje joggen 500m snel. Dit snelle gedeelte lopen we @ bijna 17 km/u.

Het laatste stukje van de training is opnieuw iets korter, maar wordt dan ook sneller afgelegd. Ditmaal is de opdracht 500m snel en na een korte jogging van 100m gevolgd door 200m snel. Vermist dit het laatste intensieve stuk van de training is, moet er ook geen reserve meer gehouden worden. De eerste 500m wordt gelopen @ 17,5 km/u. De laatste 200m trek ik echt een spurtje en haal hier zelfs een snelheid van 23 km/u of 2’36” min/km. Dit is natuurlijk een piekmoment en kan een GPS-afrondingsfout bevatten, maar ik herinner me zeer goed de gedachte dat ik nooit sneller dan 20km/u zou kunnen lopen, zelfs niet bergaf. Het bewijs dat een goede training wonderen verricht.

Movescount_logo     strava


 

(100 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.