Wéér een week niet gelopen

Intussen kan ik weer een week aftrekken van de periode dat ik niet mag lopen. Eigenlijk ben ik nu afgekickt van het hardlopen en toch blijf ik het missen. De grote schuldige is het internet. Op diverse sociale media, zoals facebook, Strava, … en tijdschriften (Runner’s world) waarop ik geabonneerd ben, lees je dagelijks wie waar en wanneer gelopen heeft. Gisteren vond in Tessenderlo de the Classic plaats; dit is één van mijn lievelingswedstrijden, mede omdat ik uit die streek afkomstig ben en dus ook diverse keren deelgenomen heb, zelfs aan wat vroeger “the Nike Classic” heette. De sfeer die er heerst, samen met de kermis, braderij en aansluitend vuurwerk is meer dan subliem, om maar te zwijgen van het ALTIJD goed weer op die maandagavond.
De afgelopen vier weken (of toch bijna) heb ik geen loopschoenen meer aangehad. Gelukkig ga ik af en toe wat fietsen, maar veel meer dan woon-werk is het niet. Zoals bij elke beginnende sporter zijn er altijd wel redenen om dit keer niet te gaan sporten; bij mij is dat dus nu niet anders. De afgelopen week was het echt wel te warm om het plezant te houden. Bovendien zit ik telkens met die rugzak die het ‘echte’ fietsen in de weg staat. Als je na het werk eerst naar huis rijdt, is het des te moeilijker om van daaruit terug te vertrekken voor een fietstochtje. Thuis ligt er altijd wel werk op me te wachten.
Niettegenstaande ik dus toch wel een ‘loper’ blijf, heb ik toch de intentie om het fietsen niet op te geven. De afgelopen dagen heb ik mij bezig gehouden met de aankoop van al dan niet noodzakelijke fietsaccessoires, zoals helm, kledij, e.d. Vanuit mijn ervaring met loopkledij weet ik dat goede kledij véél aangenamer is om dragen dan goedkopere kledij. ik probeer dus mezelf te overtuigen om minstens één goede outfit aan te kopen. Andere outfits probeer ik te vinden via 2dehands.be. De grootste moeilijkheid zit toch wel in de maten. Elk merk heeft toch wel zijn eigen maattabellen en ik heb de indruk dat wielrenners kleine mensen zijn. In tegenstelling tot loopkledij waar ik met een medium en soms large toekom, heb ik de indruk dat ik in fietskledij eerder naar een extra large moet grijpen. Als je enkel kijkt naar borst- en heupomtrek, zit ik ook in de range medium-large, maar als je kijkt naar mijn grootte, kom ik vaak uit in de kolom van de XXL. Rare jongens die fietsers. In ieder geval, intussen heb ik  verschillende wieleroutfits en kan dus zonder excuses gaan fietsen, on- en offroad.

Maar intussen tel ik toch af tot ik mijn loopschoenen weer mag aandoen 🙂

 

(87 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.