Weekendafsluiter

Dit weekeinde moet pure ontspaning worden. Afgelopen vrijdag heb ik nog eens doorgetraind. Een intervaltraining rond de vijvers van het provinciaal domein waren een goede test van mijn kunnen, of niet-kunnen. Eigenlijk moet ik tevreden zijn met het resultaat. Het is trouwens amper een jaar geleden dat ik regelmatig begon te lopen. Intussen heb ik 1.900km lopend afgelegd. Tegen eind van deze maand zal ik de kaap van de 2000km afgelegd hebben. Niet slecht voor iemand die nooit een ‘echte loper’ geweest is. Toch is het zo dat alles wat ik adem met lopen te maken heeft. Een beetje overdrijven mag toch.
Dit weekeinde zijn mijn vrouw en ik kinderloos en dus gingen wij eens een weekeindje genieten en hebben een tweedaags arrangement geboekt in een saunacomplex. Na de zware interval van vrijdag past dit perfect in mijn planning. Na twee dagen zweten zonder te bewegen begon het al opnieuw te knagen om te gaan lopen. Toch wou ik nog eerst Parijs-Roubaix zien.
De weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er goed uit en mede door de beelden te bekijken van de marathons van Parijs en Rotterdam drong het tot me door dat ik geen kort loopshortje meer heb. De laatste maanden loop ik steeds me aansluitende lange broek of broek tot net boven de knie. Als ik de marathon van Antwerpen wil lopen met een korter en losser loopshortje dan moet ik dat zeker eerst kunnen testen. Maandag, na het werk, heb ik een lange duurloop gepland, dus dat zou de ultieme test worden met een dergelijke loopshort. De enige mogelijkheid om op zondag eentje aan te schaffen is onmiddellijk na de aankomst in Roubaix vertrekken naar het Gouden Kruispunt. Daar zijn een aantal sportwinkels open op zondag. Bovendien kan ik van daaruit naar huis lopen en dan heb ik in één moeite ook nog eens wat gelopen.

NIKE 12.5CM RACING
NIKE 12.5CM RACING

Een kort loopshortje vinden, was duidelijk geen gemakkelijke opdracht.Het is duidelijk dat dergelijke shortjs uit de mode zijn. Uiteindelijk vind ik eentje in de A.S. Adventure. Het is nog niet echt eentje zoals ik het wilde maar het kon er toch mee door. Het is in ieder geval een zeer lichte stof en waarschijnlijk ideaal bij warmer weer. Nu is het enkel uittesten dat het goed aanvoelt en nergens schuurt. Intussen was het bijna 18u en de winkels gaan allemaal sluiten. Ik ging dus met mijn loopkleren vlug een winkel binnen en gebruikte een paskamertje om mij vlug om te kleden zodat ik iets over 18u klaar was om de tochtte voet naar huis in te zetten. Voor het vertrek had ik even op Google Maps gekeken zodat ik toch niet de grote baan moest volgen om terug in Linden te geraken.
Na enkele minuten was het eigenlijk al duidelijk dat dit geen licht pleziertochtje zou worden. Ik wist niet dat twee dagen sauna vermoeiend kon zijn. Mijn spieren voelden zwaar aan. Bovendien stond er een stevige bries recht in mijn gezicht. Doordat de volledige afstand richting west gaat, betekent dit dat ik dus over de volledige lengte wind op kop zou hebben. Als je dan nog weet dat Linden iets hoger ligt, heb je alles wat ook maar enigszins kan tegenwerken: stramme spieren, tegenwind en hellingen. Als ik dan nog het verstand zou gebruiken om rustig te lopen, was het zeer zeker minder zwaar geworden. Ik wou er echt niet te lang over doen en dus zette ik er onmiddellijk een stevig tempo in, iets boven de 12km/uur. In de gegeven omstandigheden vind ik het helemaal niet slecht. Ik had geen hartslagmeter aan, dus ik weet niet hoe snel mijn motor op dat moment klopte. Toch voelde ik enkele pijnen (bovenkant rechtervoet en rechter quadriceps), zowel onderweg als achteraf. Dit voorspelt niets goed voor mijn geplande duurloop van morgen.
Nu eerst een restaurantje doen.

 

(101 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.