12 Mar – donderdag

Na mijn training van gisteren, die toch wel iets intensiever was dan de meeste, voel ik ietwat zware benen.  Het is dus aangewezen om vandaag een relatieve rustdag in te lassen. Het zal dus een rustige jogging worden langs mijn ‘vast’ parcours en dan zeker met een heel rustige start, zodat mijn spieren toch wel de tijd krijgen om los te komen. Het weer ziet er prachtig uit, maar de thermometer staat, een half uurtje voor de start, niet hoger dan 8°C. Dit is nog zeker geen lente te noemen. Dit zou wel overeenkomen met wat ik zondag van plan ben. Zondag loop ik een wedstrijd (VijverRun) over 33km. Volgens de weerberichten zou het zondagmiddag ook een 8°C worden, maar dan zelfs zonder zon. Loopkledij, het lijkt iets bijkomstig, maar het is en blijft toch wel belangrijk om de juiste combinatie te kiezen. Tijdens een wedstrijd loop je doorgaans wat sneller dan op training (alvast dat is de bedoeling) maar je té warm kleden is nefast voor een goede snelheid. Vandaag kies ik toch voor een iets dikker loopshirt met lange mouwen boven een technische T-shirt.
Zoals vooraf beschreven heb ik mij gehouden aan de planning om rustig te starten en daarna ook rustig te blijven lopen. Het was toch niet echt traag, maar het bleef bij een mooi tempo (5’33” min/km) en op die manier konden we gewoon blijven praten. Toch zal ik de marathon iets sneller moeten lopen. Aan dit tempo kom je aan een eindtijd van 3u53min en eigenlijk ligt mijn doel toch iets sneller.

Movescount_logo     strava

Ondanks dit gezapige tempo voel ik toch wel een zeer lichte pijn in mijn scheenbenen. Dit duidt op overbelasting. De komende dagen zullen dus rustig moeten blijven. Afwachten hoe ik mij morgen voel en dan beslissen of ik zondag de VijverRun meeloop of niet.

 

(25 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.