10 Mar – dinsdag

Intussen is het alweer dinsdag en we zijn iets minder dan 7 weken verwijderd van het eerste grote doel van 2015. Een marathon voorbereiden betekent toch wel meer dan lopen alleen. Vandaag besefte ik dat het bij de start wel eens veel kouder kan zijn dan verder in de wedstrijd. In dit geval wordt de start gegeven om 9u ‘s morgens. Zelfs lopers die er (maar) drie uur over doen, moeten lopen tot ‘s middags. Wat is het temperatuursverschil tussen start en aankomst? Hoe moet je je kleden? Op deze vragen probeer ik een antwoord te vinden. In één van mijn volgende artikels probeer ik hierop een antwoord te vinden. Het meest voor de hand liggend antwoord is natuurlijk is uitdoen onderweg. Hierbij moet je minstens met twee dingen rekening houden. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je borstnummer (meestal met chip) niet op het kledingstuk hangt dat je wilt uitdoen. Anderzijds ga ik ervan uit dat je dat kledingstuk niet zomaar weggooit. Je kan het dus enkel uitdoen waar je gekenden aan de kant hebt staan. Indien je nog andere oplossingen hebt, laat ze me weten en zorg dat alle collega marathonlopers hiervan op de hoogte gebracht worden.

Zoals je al gemerkt hebt, volg ik geen vast trainingsschema. Ik probeer gewoon dagelijks te lopen en doe mijn best om zeker één lange duurloop per week af te leggen. Het komende weekeinde is er de VijverRun in Heusden-Zolder. Deze recreatieve wedstrijd van 33km is dé ideale voorbereidingswedstrijd voor de marathon, zeker voor newbies zoals ik (en vele anderen). De voorinschrijvingen zijn reeds afgesloten, maar toch denk ik eraan om hieraan deel te nemen. Kijk naar mijn verslag van deze lange duurloop/wedstrijd vanaf zondagavond.
Vandaag was het mijn normale loop tijdens de lunchpauze. Deze werd door enkele collega’s ‘Sequoia‘ genaamd naar aanleiding van deze bomen langs het parcours. Dit keer heb ik mij laten leiden door een collega. Hij bepaalde het tempo vanaf de eerste meter en ik volgde of liep langs hem.

Movescount_logo     strava


 

 

(20 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.