25 Feb – woensdag

Intussen komt de halve marathon dichterbij. Eigenlijk  heb ik geen enkele reden om daar nu over te beginnen, maar iets in mij doet me steeds opnieuw aan deze wedstrijd denken. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom ik zo vaak met deze loop in mijn hoofd zit.
Natuurlijkis het mijn eerste wedstrijd over deze afstand. Mijn ambitie om mijn PR (1:46:55) te verbeteren, klinkt opeens verder weg. Hiervoor heb ik meerdere oorzaken. Door ziekte en slecht weer heb ik niet degelijk kunnen voorbereiden, het weekeinde is echt veel te druk om ontspannen te zijn, mijn nieuwe loopschoenen heb ik niet kunnen inlopen, ik heb niets om tijdens de wedstrijd te eten, … Kortom, ik ben niet klaar om de pannen van het dak te lopen.

saucony-omni-13-s20247-4-sideVanmiddag heb ik bewust mijn lunch break niet gebruikt om wat te lopen. Ik moest en zou vandaag mijn nieuwe schoenen uittesten. Kan/mag je nieuwe schoenen testen bij nat weer? Natuurlijk kan en mag dat, maar ik wil het niet! Het regent nu al bijna de hele dag en volgens de buienradar zou het ophouden rond 16u.
Om 16u was het misschien wel opgehouden met regenen, de wegen lagen er nog steeds kletsnat bij. Op die momenten ben je blij dat je  thuis een loopband hebt staan. In plaats van lange broek en regenvestje, kies ik nu voor een shortje en T-shirt én natuurlijk voor de nieuwe Saucony Omni 13.
Eénmaal de juiste muziek ingesteld en de band ingeschakeld, kan ik mijn eerste looppassen zetten met deze nieuwe schoenen. De aandacht gaat wel uit naar de schoenen, maar mijn benen zijn toch wel vermoeid na de vrij intensieve training van gisteren. Het moet dus echt wel bij een herstelloop blijven. De band rolt aan 11,5 km/u onder mij door en ik begin langzaamaan te wennen aan dit ritme. Ondanks mijn rustige hartslag van 135 hs/m, begint na een 15-tal minuten het zweet toch uit te breken. Iets meer dan 40 min na de start en met 8 km op de teller, houd ik het dit keer voor bekeken en kan ik mij klaarmaken om naar de spannende voetbalmatch van mijn zoontje gaan kijken.

Movescount_logo     strava


 

(41 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.