Sequoia op maandag

Door de kortere (maar snellere) loop van zondag, wil ik er op maandag geen rustdag van maken. Op deze middag is er een collega waarmee ik samen loop. Het is vrij fris en zeker op plaatsen waar de wind in het gezicht blaast.

Het tempo zit er vanaf de start al vrij goed in. De eerste kilometer wordt gelopen in 5’15” min/km en de daaropvolgende zelfs nog iets sneller. Het is pas wanneer de ondergrond het normale lopen niet meer toelaat, dat de snelheid wat zakt. Toch wordt er op dit modderige stuk nog steeds 11 km/u gelopen. Ik draag geen hartslagmeter, maar ook bij mij klopt mijn motor iets sneller.

Intussen hoor ik mijn collega al iets zwaarder ademen, maar toch de 7de kilometer opnieuw gelopen in 5’07” min/km. Daarna komt er opnieuw een zeer lastig stuk met de tunnel onder de ring van Leuven en de weg naar de start en dus ook einde. Op de Karmelietenberg en Naamsestraat ligt de snelheid toch wel iets lager.

Voor de één een intensieve training, voor de ander een rustige duurloop en toch hebben we er beide iets aan gehad !!

Movescount_logo      strava

(54 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.