DCLA-Duurloop, eerste wintertoer

Na de intervaltraining van afgelopen woensdag had ik behoefte aan een dagje rust. Tijdens de training en zeker bij de laatste versnelling had ik echt alles gegeven met stijve spieren tot gevolg. De afgelopen week heb ik meerdere intensieve sessies achter de rug. Nu wordt het tijd om wat rustige dagen in te lassen. Vandaag staat er voor de training een zware maaltijd op het programma, allesbehalve ideaal om daarna een snelle duurloop te lopen.

Gelukkig valt de maaltijd nog mee en geraak ik net op tijd thuis om samen met de kids naar de training van DCLA te vertrekken. Het is amper 7°C en er vallen zelfs enkele druppels. Genoeg redenen om thuis te blijven. Anderzijds heb ik een lange rustige duurloop gepland op zondag, met op zaterdag een rustdag. Er moet dus wel gelopen worden vandaag. Zonder veel nadenken trek ik een warme korte tight aan met daarboven een T-shirt en een vrij dun shirt met lange mouwen. Omdat we op de openbare wegen lopen en het al donker is bij het vertrek, draag ik ook nog een fluo vestje zonder mouwen.

Tegen kwart over zes vertrekken we voor onze toer. Voor de eerste keer dit seizoen wordt de wintertoer gelopen. Vermits ik nog niet vaak meegelopen heb en dit enkel in de zomer, heb ik geen idee waar deze toer me zal brengen. De afstand zou ongeveer 15K zijn; sommigen zeggen zelfs iets minder. We vertrekken aan een relatief rustige snelheid van om en bij de 11,5 km/u. Het uitgebreide middagmaal zit me gelukkig niet in de weg. Ik volg achteraan de groep en laat me niet verleiden om met de eerste mee te lopen. Op de eerste en ook op de tweede helling van de dag, lopen enkelen iets sneller en komen zo wat voorop te liggen. Over de top laten ze zich gewoon weer inlopen. Zelfs op de hellingen loop ik, achteraan de groep nooit trager dan 10 km/u.

Vanaf ongeveer halfweg zijn er minder hellingen en afdalingen en komt de snelheid toch iets hoger liggen. Vanaf dan wordt er eerder 12 km/u gelopen. Hier had ik vroeger problemen mee, maar vandaag lukt me dit al heel wat beter. Eénmaal voorbij de kerk van Linden en de neuzen in de richting van Kessel-Lo komen te staan, gaat het tempo stevig de hoogte in. Vanaf dan ga ik mee versnellen en probeer zo de eerste langzaam in te halen. Hiervoor moet ik wel mijn snelheid opdrijven van 13,5 tot zelfs 14 km/u. Ik ben blij dat me het lukt om zo helemaal vooraan te eindigen. Op dat ogenblik heb ik zeker warm genoeg en stoort de regen helemaal niet meer. De laatste kilometer wordt gebruikt om rustig uit te lopen.

Twijfelend of ik wel zou gaan lopen vanavond, ben ik toch wel blij dat ik het gedaan heb en zeker met dit goed gevoel. Morgen wordt een rustdag. Zondag staat er een duurloop gepland. Dan loop ik van thuis naar mijn schoonzus, ongeveer 25k.

Movescount_logo     strava


 

(18 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.