Extra lange duurloop #MR16 #roadtorotterdam

Er zijn van die trainingen die echt moeten. Vandaag is er zo eentje. Het is de bedoeling om minstens twee uur en drie kwartier te lopen over een geschatte afstand van 33km. Een echte voorbereiding is er niet aan vooraf gegaan. Integendeel zelfs, de afgelopen week was een vrij zware trainingsweek met een eerste lange duurloop van 2,5 uur op dinsdag en zowel op donderdag als vrijdag een vrij intensieve duurloop. Op zaterdagavond was er toevallig een spaghetti-avond van de lokale voetbalploeg VK Linden en dat is natuurlijk een ideaal recept de avond voor een lange duurloop, ware het niet dat er ook moet gedronken worden bij het eten.

Na het ontbijt was er nog ruimschoots tijd om het parcours uit te stippelen. Via afstandmeten.nl teken ik een parcours uit gebaseerd op de Horstroute. Tijdens deze voorbereiding kijk ik ook even naar buiten en stel alleen maar vast dat er een stevige westenwind staat. Dit betekent dat er van kilometer 15 tot 25 zwaarder zal moeten gelopen worden. Ondanks de 11°C zal ik hier toch moeten rekening houden met een verfrissende tegenwind. Dit maakt de kledijkeuze iets moeilijker. Ik kies toch maar voor twee lagen, een T-shirt en een loopshirt met lange mouwen.

2016-02-21-2

Nadat mijn drinkbus gevuld is met Isostar Hydrate & Performe kan ik mijn schoenen aantrekken, horloge activeren met het uitgetekende parcours en effectief vertrekken. De eerste kilometers verlopen vrij vlot. Eigenlijk kan het ook niet anders want ik heb hier een windvoordeel. Hierdoor voelt het wel veel te warm aan en moet ik zelfs mijn loopshirt uittrekken om verder te lopen in T-shirt. De eerste 10 kilometer worden afgelegd in 50’40”. Zelfs met dit windvoordeel ben ik hier zeker tevreden mee. Intussen besef ik dat het zwaarste stuk nog moet komen. Ik houd ook steeds in mijn achterhoofd welke martelgang ik op ditzelfde parcours heb meegemaakt in de voorbereiding van Antwerpen.

De stevige beklimming op de Panoramastraat in Nieuwrode wordt goed verteerd. Daarna begint het lange stuk richting Holsbeek met tegenwind. Met het lichaam iets verder naar voor leunend, probeer ik het tempo er toch nog in te houden. Zowel richting Holsbeek (15km-21km), als verder richting Kessel-Lo (21km-27km) kan ik toch blijven lopen aan 5’10” min/km. De vermoeidheid begint zich toch wel op te dringen. De drinkbus is dan ook bijna leeg. Een extra gelleke laat ik zitten waar het zit. Dergelijke trainingen moeten de vetverbranding stimuleren en dus verplicht ik mijn lichaam om daar nu werk van te maken.

De laatste kilometers zijn toch wel zwaar. De helling (Boskouter) maakt het er niet beter op. De hartslag bereikt een piek van 163 hs/min. Waarschijnlijk omdat deze niet hoger meer geraakt. De laatste vier kilometer bevatten nog aardig wat hoogtemeters. Na een dergelijke training wegen deze zwaar door en ben ik toch wel blij dat het doel bereikt is.

Bij thuiskomst wacht er een recovery shake van Etixx en een warm bad. Het zal voor mij een rustig avondje worden, denk ik.

Movescount_logo     strava  Het parcours op afstandmeten.nl.


2016-02-22-2

(222 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.