Geen Warmathon, toch duurloop

Al enkele weken hoor je niets anders dan publiciteit voor de Warmathon. Dit is een loop-evenement in de verschillende provinciehoofdsteden om zoveel mogelijk kilometers te lopen om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Leuven is als eerste stad aan de beurt en moet dus de trend zetten. De warmste week is een initiatief van Studio Brussel om heel veel goede doelen zoveel mogelijk te steunen. Toevallig lijkt dit letterlijk de warmste winterweek te worden. Met een temperatuur van 15°C op minder dan een week voor Kerstmis had niemand gerekend. Je hebt dus geen jeneverkes nodig om je op te warmen. Integendeel, je moet vandaag in short en T-shirt lopen, om niet oververhit te raken.

Door allerlei prioriteiten, door anderen voor mij vastgelegd, was het al een tijdje voorbij de middag eer ik mijn loopkleren kan aantrekken. Ik besluit om niet meer af te zakken naar Heverlee en hier ter plaatse een rondje te gaan lopen. Het is zeker niet de bedoeling om, zoals vorige week, er een intensieve training van te maken. Het gevoel is de hele dag al slecht. Het gewoon blijven lopen, zal al een voldoende inspanning zijn. Het weer is nochtans ideaal. Er schijnt een flauw zonnetje en er is niet te veel wind. Op zijn zomers begin ik aan mijn loopje. In tegenstelling tot de vorige keren, loop ik dit keer wel met muziek (Studio Brussel op radio). Op die manier ben ik toch een beetje verbonden met de Warmste Week.

Vandaag loop ik nog maar eens via de Finse piste en rond de grote vijver in het provinciaal domein. 2015-12-19Reeds van bij de start voel ik dat mijn maag niet echt mee wil. De verschillende kerstrecepties van gisteren eisen toch hun tol. Ik start zonder te overdrijven, maar loop toch net boven de 12 km/u. De tweede kilometer loop ik al sneller en de volgende kilometers worden toch telkens afgelegd ver onder de 5 min. Het tempo zit er duidelijk in. Zowel op de Finse piste, als in het provinciaal domein houd ik de snelheid er goed in. De laatste kilometers, richting huis, loop ik zelfs nog wat sneller. De hartslag gaat daarmee ook wat hoger liggen.

Deze extensieve duurloop loopt daarmee eigenlijk uit in een intensieve duurloop. Of dit volgens de regels van de trainingkunst is, weet ik niet, maar het doet toch deugd om af en toe eens wat sneller te lopen.

(90 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.