Eindejaarscorrida Leuven 2015

De eindejaarscorrida in Leuven vindt steevast plaats op de laatste zondag van het jaar. Dit jaar zijn de weersomstandigheden perfect. Het is fris. Voor een 27ste december is het eerder heel zacht te noemen. Er staat een mooi zonnetje aan de hemel en er is niet te veel wind.

Vorig jaar heb we, ikzelf en de kinderen Tibo en Tobi, deelgenomen aan de 8km. Door een slechte startpositie zat een goede tijd er niet in en hebben we er toen een prettig en plezierig loopje van gemaakt. Dit jaar is het menens. Ik ben niet ingeschreven en door de lange en intensieve duurloop zal ik mij ook niet ter plaatse inschrijven. 1512-Corrida-0027Alle aandacht gaat dit jaar naar de kids. Door hun lidmaatschap van DCLA zijn ze ingeschreven voor de 4km dit jaar. De ingeschreven jeugd warmt in groep op vanaf half tien en vanaf dan heb ik ze ook niet meer gezien. Net voor de start kan ik ze ook niet vinden en ik hoop dan maar dat ze er ergens tussen staan.

Na het startschot schieten de eerste lopers met een grote snelheid weg. Ook op dat moment zie ik Tibo en Tobi niet passeren. Ik vrees dat ze weer ingesloten zijn en dus niet echt kunnen doorlopen. Ik verplaats me richting het Ladeuzeplein waar ze na ongeveer twee kilometer een eerste keer passeren. Natuurlijk heb ik niet geteld, maar mijn eerste indruk is toch dat deze twee tienjarigen aardig meekunnen met de grote jongens. Veel langer kan ik hier niet wachten om naar de rest te kijken, want 4km duurt niet lang en ik wil tijdig aan de aankomst zijn om de eerste te zien toekomen en deze te fotograferen.

1512-Corrida-0880Voor de twaalfde minuut is de eerste al aan de aankomst. Vanaf dan is het eigenlijk uitkijken naar Tibo en Tobi. Net voorbij de zestiende minuut is Tobi al in zicht en komt als 77ste over de finish in een nettotijd van 16’01”. Dit betekent dat hij de 4K heeft gelopen aan 15km/u. 1512-Corrida-0897

17″ later passert Tibo de eindmeet. Ook hij loopt dus maar net boven de 4′ min/km.

Als vader kan ik alleen maar supertrots zijn op hun prestatie.
CHAPEAU !!

 

Uitslag

(371 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

2 gedachten over “Eindejaarscorrida Leuven 2015”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.