Nog een duurloopje voor de vakantie

Tijdens deze herfstvakantie staat er niet echt een trainingsschema op mijn agenda, maar wel een city-trip. Tijdens deze driedaagse reis zal er niet gelopen worden en daarom dat ik vandaag nog net de tijd vond om te gaan lopen. Door het te lang moeten wachten op DPD (pakjesdienst) kon ik pas vertrekken om 15:30u.

Na de snelle 11K van gisteren, houd ik het vandaag wat rustiger, maar wel wat langer.De zon is weer van de partij. Ook al is het iets minder warm dan gisteren, toch kies ik voor dezelfde outfit. Tibo en Tobi gaan me vandaag vergezellen, met de fiets. Het wordt een beetje improviseren langswaar ik ga lopen. Het is best een weg waar niet te veel auto’s komen en niet te veel onverhard en als ik naar hen moet luisteren ook met niet te veel hellingen.

Starten doen we via een gekende weg richting Kessel-Lo, provinciaal domein. Daar is het de bedoeling om een grote ronde binnen het domein te doen, maar opeens zijn we buitengesloten en moeten we via een ander toegang terug binnen geraken. Mede dankzij het goede weer, maar vooral door de schoolvakantie is het er aardig druk voor een maandag. Mijn twee begeleiders mogen hier in principe niet fietsen. Na de ronde in het park gaan we verder volgens het parcours van de wintertoer van DCLA. Hierin zitten natuurlijk wel enkele hellingen en op de zwaarste, de Martellekensweg, kunnen de fietsertjes niet voor mij blijven en laat ik ze zelfs achter op het steilste stuk. Daarna gaat het lichtjes dalend en halen ze me lachend terug in. Hierna volgen er nog enkele hellingen en ondanks mijn voornemen om het rustig te houden, probeer ik toch om mijn snelheid niet te veel te laten zakken. Ik schommel rond de 5′ min/km en dat tempo wil ik toch wel houden.

Als me gevraagd wordt hoe lang ik nog ga lopen, antwoord ik zo dat ik aan een totale afstand kom van 21km. Intussen is de zon al ver gezakt en voelt het echt wel fris aan. Tibo is vertrokken met korte mouwen, net als ik, maar op de fiets begint hij wel meer en meer koud te krijgen. Hij zegt er niets meer over, maar ik voel zelf ook wel dat het koud is aan mijn armen en besluit dan toch maar iets vroeger huiswaarts te keren.

Uiteindelijk klok ik af met 17,6km op mijn teller en dat is al niet slecht voor iemand die eigenlijk een weekje rust wel kon gebruiken. Morgen begint ons reisje en zal ik naast stappen niet veel doen. Vrijdag zal ik wel aan de start staan van de wekelijkse duurloop van DCLA met Miel.

Movescount_logo     strava


 

(24 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.