Parcours Wilsele

DCLA, nieuwe omloop Wilsele

Door een driedaags bezoek aan Amsterdam heb ik de afgelopen drie dagen enkel maar gewandeld. Het lopen is daarom al van maandag geleden. Vandaag is dan ook mijn eerste werkdag van de week, en war voor één. Door allerlei onvoorziene omstandigheden heb ik ‘s middags amper kunnen eten en ben ik voor de training zelfs niet eerst naar huis kunnen gaan. Ik heb dus geen hapje meer kunnen eten voor de training. Bovendien moet ik het doen met de kleren die op mijn werk liggen.

De kledijkeuze is vandaag, 6 november, heel eenvoudig. Volgens de weerApp is het om 18u, 16°C en tegen het einde van de loop rond 19:30u wordt het zelfs 17°C. Dit zijn echt wel uitzonderlijke temperaturen in november.Op mijn werk heb ik nog een korte tight en T-shirt liggen. Ik fiets dan ook in deze kledij, wel met een vest erover, naar Kessel-Lo, net op tijd voor de start van de duurloop.

Gelukkig ben ik nog op tijd, want om eens af te wisselen, wordt er vandaag een andere omloop afgelegd. We lopen dus niet de traditionele ronde via Linden, maar wel via de stad, de vaart naar Wilsele en verder via Holsbeek opnieuw naar Kessel-Lo.151106Wilsele

De eerste kilometers verlopen echt langzaam. Enerzijds is het sowieso moeilijk lopen in een stadscentrum, en zeker rond 18u in de tunnel onder het station en via het stationsplein. Anderzijds wachten we op enkelen die nog achter zijn en die ons moeten bijbenen. Uiteindelijk belanden we aan de Vaart en daar kan dan iets vlotter gelopen worden. Natuurlijk loop je er niet alleen en dus echt vlot gaat het nog niet.

Het tempo ligt deze week duidelijk een pak lager dan de vorige weken. Dit is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom er een nieuw parcours gelopen wordt. Op het gekende parcours zijn er altijd die wat sneller lopen en te weinig rekening houden met de lopers die de snelheid dan te moeilijk aan kunnen. Het parcours bestaat voor een groot deel uit brede goed beloopbare paden, zonder autoverkeer en toch goed verlicht. Het is altijd aangenaam lopen op dergelijke wegeltjes.

Ondanks de minder hoge snelheid verlies ik meer dan voldoende zweet. Het is vrij vochtig en toch wel warm, ondanks de zon al lang onder is en we richting winter gaan. Van een Indian Summer gesproken!!

Movescount_logo     strava


 

(105 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.