Toch vandaag, een herstelloop

Het is al een vrij drukke week. Tot nu heb ik al elke dag gelopen, telkens met een intensief stukje. Maandag heb ik echt doorgetrokken op de Poggio in Heverleebos, dinsdag heb ik er, alleen, nog een extra rondje bij gedaan met een snel stuk langs het Dijlepad en woensdag heb ik een vrij intensieve training bij DCLA opzitten.

Vandaag ben ik niet echt van plan om te lopen. Ik moet nog noodzakelijke aankopen doen en zal dus mijn lunchpauze niet kunnen gebruiken om te gaan lopen. Door toeval of hulp van collega’s valt de behoefte om te gaan winkelen weg en gaat mijn vaste looppartner iets vroeger lopen, alle puzzelstukjes vallen goed en dan kan ik ook maar beter wat gaan joggen. Het is echt de bedoeling om rustig te lopen, zonder ook maar één meter te forceren.

Vanaf het begin lopen we ons vast tempo en dit wordt tot het einde vrij stabiel aangehouden. Mijn collega liep de afgelopen weken steeds iets trager dan 10 km/u, maar vandaag lukt het hem zonder problemen om sneller dan 10 km/u te lopen. Zijn ademhaling is normaal, dit in tegenstelling tot zijn zware ademhaling van vorige week. Voor mij is dit de snelheid die ik zou moeten lopen tijdens lange duurlopen. Mijn hartslag blijft dan ook lang in de buurt van de 130 hs/min. Op het einde komt hij toch af en toe in de buurt van de 140 hs/min. Op de karmelietenberg loop ik een klein beetje sneller. Het is dan ook enkel op dat klein stukje dat ik boven de 160 hs/min uitkom en dan nog slechts gedurende 18 s.

Morgen ga ik ook wat aan sport doen, maar zonder te veel te bewegen: initiatie golf.

(23 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.