Sequoia-ronde

en op dinsdag, de Sequoia

Na een vrij gevulde week, begint deze week op dezelfde manier. Nadat we gisteren in Heverleebos gelopen hebben, gaan we vandaag weer op pad. Dit keer lopen we tijdens de lunchpauze ons vertrouwde parcours: Sequoia.

Ik probeer om niet te snel van start te gaan. We doen al geen opwarming voor we aan onze loop beginnen. Daarom is het aan te raden om de eerste kilometer als een opwarmer te lopen. Bovendien is, in dit geval, de eerste kilometer nog binnen de stadsring en loop via wegen, stoepen, … en kom je her en der tegenliggers of andere fietsers tegen. Eénmaal de ring onderdoor, komen we via het sportkot op rustigere (bos)wegen en kunnen we ons meer concentreren op het eigen lopen.

Het tempo ligt vrij stabiel rond de 5’06” min/km. Op die manier lopen we het grootste stuk. Op de moeilijk beloopbare stukken is het iets moeilijker om dit tempo te blijven lopen, maar het lukt vrij aardig. Ik concentreer me iets meer op mijn cadans, nu 170 rpm. Ik zou graag een iets hogere cadans lopen, ook bij deze rustige lopen.

Wanneer de snelheid iets zakt, versnellen we met zijn tweeën opnieuw iets meer. Dit hoger tempo houden we verder aan. Zelfs op de steile Karmelietenberg en het ‘dan’ zware stuk Naamsestraat blijven ver boven de 12km/u lopen.

(59 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.