week van de hometrainer

Elke sporter zal nu zeggen dat het weer ideaal is. Het is niet te warm, geen regen, niet al te veel wind, kortom het is buiten perfect om te sporten.

Toch heb ik de afgelopen week meer op de hometrainer gezeten dan op mijn echte fiets. Het woon-werk traject is te kort om dit als sport te definiëren en bovendien is het parcours niet echt ideaal om wat sneller te fietsen. Op het fietspad gaat nog redelijk, ook al moet je goed oppassen ter hoogte van elke zijweg, maar in het stadscentrum is het helemaal al niet te doen en heb je daarenboven nog verkeerslichten waar je moet stoppen. Om dus echt een betere basis al fietsend op te bouwen, gebruik ik de mogelijkheden die de werkgever heeft voorzien. In de rijk uitgeruste fitnesszaal staan ook enkele hometrainers. Ik gebruik dan ook met veel plezier mijn lunchpauze (en zelfs iets meer) om me in het zweet te trappen.

Een hometrainer is helemaal geen vervanger van het fietsen, maar is eerder een toestel om wat cardiovasculaire oefeningen te doen. Omdat mijn fietsconditie en -spieren nog weinig weerstand hebben, is een sessie op een hometrainer nog een welgekomen training. Het vergt dan ook wat gewenning om een uur te “fietsen” zonder vooruit te komen. Tot enkele dagen geleden reed ik op de hometrainer zonder enige afleiding van muziek en/of beeld. Intussen gebruik ik mijn iPad wél en bekijk tijdens het fietsen naar een serie: Real Humans. Deze afleveringen duren een uur en zijn dus volledig uit te kijken tijdens een ritje. Wie weet probeer ik in één van de komende weken om eens twee afleveringen te fietsen. Mijn middagpauze is hiervoor wel te kort, maar na de diensturen is het ook niet verboden om eerst twee uur te fietsen alvorens naar huis te gaan. 🙂

Buiten fietsen is natuurlijk, net als lopen, veel plezanter. In mijn geval probeer ik voornamelijk aan mijn basis te werken en buiten op de fiets steek ik voorlopig nog te veel energie in het uitzoeken van parcours en moet ik nog veel gewenning opdoen zodat ik meer dan een uur kan blijven rijden, zonder ongemak aan polsen, achterwerk en zonder verloren te rijden. Maar, maak je maar geen zorgen, het komt er zeker van dat ik meer buiten fiets dan binnen.

(104 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.