The day after

Vandaag zijn we amper één dag na mijn eerste marathon. En wat voor een marathon! Gisteren kon je lezen hoe ik het ervan afgebracht heb. Vandaag is het maandag en terug een normale werkdag. Maar niet voor mijn benen!! De laatste kilometers hebben mijn benen heel veel afgezien van krampen en vandaag zijn mijn spieren er nog zeker niet van hersteld. Zoals elke sporter weet die ooit stijve spieren gehad heeft, weet hij of zij ook hoe ik mij vandaag voel. Met zekerheid kan ik nu al zeggen dat dit morgen nog niet over is.
In heel mijn voorbereiding naar dé loopwedstrijden der loopwedstrijden heb naast trainen ook veel trachten te lezen over wat langeafstandslopen allemaal inhoudt. Ik weet dus zeer goed dat je zo snel mogelijk na de wedstrijd aan je spierherstel moet beginnen door veel te drinken en eten. Ik moet toegeven dat ik deze tip zo goed mogelijk gevolgd heb. Beter nog, ik heb zelfs geen Duvel gedronken, waar ik toch wel naar uitkeek. Maar nu, een dag later zit ik toch wel met stijve spieren en geen oplossing. Sommigen hebben er zelfs een mooi woord voor uitgevonden: een spierkater. Vandaag durf ik zelfs zeggen dat je van een gewone kater (neen, niet die op vier poten) minder last hebt. En die duurt normaal gezien ook maar één dag.
Van verschillende collega’s op het werk en collega-lopers heb ik de gelukwensen gekregen. Het is voor mij een heel apart gevoel, omdat ik door de omstandigheden niet tevreden wil zijn van mijn resultaat. Het is natuurlijk wel zo dat ik mijn eerste marathon uitgedaan heb, maar niet echt uit gelopen. Bij het slapen gaan, blijft dit dubbel gevoel mij parten spelen en wil ik revenge. Mede door de bemoedigende woorden van Tom (zie reactie op gisteren) krijg ik toch al opnieuw zin om opnieuw te gaan lopen. Ja, zelfs om een nieuwe uitdaging van hetzelfde kaliber aan te vatten. In de loop van de avond had ik reeds een kalender bekeken en nu lig ik hier in mijn bed na te denken welke de volgende gaat worden: oktober is weer een heel populaire maand voor dergelijke uitdagingen.

Zouden we??

(52 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.