nog een testherstelloopje

Waarschijnlijk zal het woord ‘testherstelloopje’ niet bestaan, maar dat is wel exact wat ik vandaag ga proberen. Sinds afgelopen zondag maak ik mij toch wel wat zorgen met de pijn in mijn rechterbeen. Zelfs tijdens een lichte jogging met de kids verdwijnt deze pijn niet na de opwarming. Wat heb ik fout gedaan?
Vandaag spreek ik af met enkele collega’s om tijdens de middagpauze wat te gaan lopen. Het wordt weer een schitterende dag: mooie zon, niet te veel wind en toch niet te warm. Tegen 12u zijn we zelfs met zeven om aan ons rondje via het Leuvens sportkot aan te vangen. Spijtig genoeg verliezen we al iemand na km 2 en iets verder draait een collega rechtsomkeer om onze verloren zoon te gaan zoeken. Zelfs al voor de start had ik beslist om het rustig aan te doen en ook het aantal kilometers te beperken. Zelfs aan dit tempo van 6’00 min/km begint de pijn weer de kop op te steken. Ik ga dan ook zeker niet versnellen en houd me aan mijn beslissing om niet de volledige “Sequoia’ (8,8km) te lopen. Aan de bewuste eerste splitsing neem ik, samen met collega Rik, de afslag om onze toer wat in te korten. We houden onze snelheid goed aan, met een korte vertraging wegens zwaar transport ter hoogte van Imec. Achteraf zal blijken dat dit een goede keuze was, want de resterende drie hebben hun toer nog wat uitgebreid en zullen 12km en sommigen zelfs 13km lopen.
Wij klokken af na 44,5 min en 7,4 km. Het enige positieve aan deze jogginig is de relatief (voor mij toch) lage hartslag. Het negatieve, bijna dramatische, is dat de pijn helemaal niet weggaat en zelfs beter en beter voelbaar wordt. Dit wordt echt een ramp om zondag de marathon van Antwerpen te kunnen uitlopen. Waarschijnlijk breng ik meer schade toe en hoe langer ik volhoud, hoe langer ik out zal zijn.
Dilemma !!

Movescount_logo     strava


 

(56 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Een gedachte over “nog een testherstelloopje”

 1. Hoi Werner,
  ik vind het jammer om te lezen dat je last blijft hebben van je rechterbeen. Hopelijk komt dat toch nog in orde tegen zondag, maar dat moet je zelf aanvoelen. En dan een verstandige keuze maken zondag he en durven luisteren naar je lichaam (vind ik zelf ook moeilijk hoor!), maar die beslissing kan niemand voor jou maken. Maar ik duim dat het een eenvoudige “ja” wordt!
  Ter info: voor mij is de beslissing voor zondag jammer genoeg heel makkelijk: ik sukkel nog steeds met mijn knieblessure (al een maand nu), en in tegenstelling tot wat ikzelf en mijn osteopaat hadden gehoopt, wordt de blessure precies nog erger: er komt weer af en toe vocht in mijn knie, ondanks het feit dat ik ze nauwelijks belast. Ik vrees dus dat ik nog niet zo snel terug aan het lopen ben 🙁
  Nu ja, dat het geen marathon in Antwerpen wordt voor mij, daar heb ik me wel mee verzoend, “er komen er nog genoeg andere he” houd ik me dan voor. Wie weet lopen we er samen wel eentje in het najaar…
  Allez, verzorg je nog die laatste dagen en ik duim voor een goed herstel en dan toch een leuke marathon zondag. En als dat laatste er toch niet zou komen, weet dan dat je niet alleen bent in dat geval, en alles uiteindelijk toch wel weer goed komt.

  Toi toi!

  Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.