Intensief Kessel-Lo

Deze “werkweek” bestond uit slechts één dag. Gelukkig heb ik die dag ook gelopen. Vandaag ben ik dus samen met de kinderen thuis en moet dus weet een uurtje vinden om alleen te gaan trainen. Gisteren heb ik toch iets harder gelopen dan oorspronkelijk gepland en dus zou ik vandaag een herstelloop moeten doen. Anderzijds vind ik dat het hoog tijd is om nog eens wat sneller te lopen. Voor een duurloop, wat ook meer dan welkom is, heb ik niet genoeg tijd en zal ik dus moeten uitstellen. Toch zal ik waarschijnlijk voor een iets snellere loop kiezen en dan de toer richting Finse piste en provinciaal domein. Deze 11km heb ik nu al enkele keren afgelegd en ken ik dus al wel. Toch vind ik het raar dat het rondje ‘Finse piste’ niet apart vermeld wordt op Strava segmenten.
Het zijn dan ook dergelijke dingen waarmee ik mij tijdens het lopen soms bezig houd: segmenten op Strava. Deze keer is dat niet anders. Mijn eerste kilometers kom ik geen segmenten tegen en heb dan ook geen enkele reden om hier al door te geven. Gelukkig maar, anders zou ik helemaal geen tijd besteden in ‘opwarmen’. Eigenlijk doe ik het nu al veel te weinig. Als ik van plan ben om snel te lopen, dan doe ik dat meestal al vanaf de eerste kilometer, zij het nog niet aan de echte gewenste snelheid, maar toch al te snel om als opwarming te dienen. Dit bewijst dat ik te veel kijk naar mijn gemiddelde snelheid na het beëindigen van mijn training. Bij mijn volgende training ga ik daar proberen geen rekening mee te houden. Dan wil ik een interval doen en dus enkel mijn energie steken in de snelle stukken en niet in de opwarmings- en herstelstukken. Ik ben benieuwd. Het zal iets voor vrijdag zijn. Vandaag start ik aan een redelijk tempo, zonder echt te forceren. Op de Finse piste wil ik dit  keer wel eens een tussentijd krijgen van Strava. Omdat ik de Finse piste niet oploop aan het ‘echte’ beginpunt, loop ik dit keer de twee rondjes en dan ben ik zeker een keer aan start en finish gepasseerd. Daarna loop ik verder naar het provinciaal domein. Hier loop ik duidelijk ook afwijkend, want ook hier heb ik nog geen gekend segment van Strava gelopen. Ik loop dan ook de grootst mogelijk ronde en waarschijnlijk is dit niet een voor de hand liggende ronde. Vrijdag, bij mijn intervaltraining, loop ik enkel rond de grote vijver. Benieuwd of dit iets oplevert. Het blijkt wel dat mijn snelheid hoger ligt in het provinciaal domein. Dit heeft zeker te maken met de goede vlakke ondergrond, maar zeker ook door de omgeving. Er loopt genoeg volk rond om jezelf op te peppen om je snelheid hoog genoeg te houden. Al bij al mag ik tevreden zijn over deze training. Door omstandigheden heb ik geen hartslag van deze training en misschien gelukkig maar. Deze ligt zeker rond de 160 hs/min.

Morgen las ik een rustdag in en vrijdag zou de training uit interval moeten bestaan. Hoe en wat weet ik op dit ogenblik nog niet.

Movescount_logo     strava


 

(76 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.