Nieuwe, korte werkweek

Dankzij Paasmaandag begint de huidige werkweek pas op dinsdag. Gisteren was maar een grijze dag en was het maar een frisse duurloop. Vanmiddag gaat het wat beter weer worden en kan ik waarschijnlijk overschakelen op een kortere broek. Op mijn werk liggen verscheidene loopkleren, maar een korte broek heb ik er niet. Toch heb ik hier een broek tot net onder de knie en na de koude dagen van de voorbije weken, zal deze echt wel deugd doen. Na de duurloop van gisteren heb ik niet onmiddellijk de behoefte om vandaag door te trainen. De normale ronde (8,8km) of zelfs de kleinere (7,3km) zijn al voldoende.
Iets over twaalf zijn we toch met zijn drieën om onze lunchpauze al lopend door te brengen. Het sportieve profiel van beide collega’s is nogal verschillend maar toch vertrekken we samen en lopen aan hetzelfde tempo. Zoals je weet, loop je eigenlijk nooit te traag. Het is altijd beter om eens wat minder te lopen dan iets te veel te lopen. Toch wordt er na enkele kilometer al gesproken over wie wat gaat lopen. Bijna halfweg, op km 4, moet er een beslissing genomen worden en zijn we met zijn tweeën om iets verder te lopen dan de voorziene 8,8km. Op dat ogenblik weten we beide nog niet wat het zal worden. Bovendien gaat ook onmiddellijk de snelheid de hoogte in, van iets onder de 10km/u naar iets onder de 11 km/u. Op die manier loop ik toch weer wat meer dan oorspronkelijk gepland. Toch heb ik er helemaal geen spijt van. Op deze manier leer ik van Bart enkele nieuwe wegen kennen en die komen altijd van pas.
Ondanks de trage eerste kilometers, komen we toch aan een aardig gemiddelde van 10,7 km/u of 5’34 min/km. Met het zonnetje dat toch al wat kracht uitstraalt, zorgt dit voor aardig wat zweet.  Nu we de winter stilaan achter ons laten, kunnen we ons terug voorbereiden op het komende zweetseizoen. Dit brengt me ook bij de marathon. Meer zweten, betekent niet alleen meer drinken, maar ook de opletten voor de andere ongemakken die zweten met zich meebrengt, zoals irriterende ogen, T-shirt dat over tepels kan schuren, enz. Hopelijk hebben we hier niet te veel last van tijdens de vier uur durende wedstrijd van 26 april!

Movescount_logo     strava


 

(32 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.