Eerste nuchtere ochtendloop

Het moest er ooit eens van komen. Overal lees je over deze trainingsvorm. Gisteren las ik enkele artikels op diverse websites (en kwam soms dezelfde teksten tegen:-)) en interpreteer deze. Ik wil hier niet in vraag stellen of het nu goed is of niet; ik geloof er alvast in. Je moet alleen weten waarom je dit doet. Voor alle duidelijkheid, ik doe het dus enkel om mijn lichaam aan te leren ook de vetreserve aan te spreken. Ik doe het dus niet om sneller te lopen of om te vermageren. Een ochtendloop heeft meerdere voordelen die niet in die artikels besproken worden en die ik hier toch wel wens te vermelden. Allereerst is ‘s morgens, al dan niet heel vroeg, echt wel leuk. De wereld rond je wordt wakker; het is nog nergens druk; de natuur is op zijn mooist. Dit zijn al redenen genoeg om ‘s morgens te gaan hardlopen of joggen. Het is met andere woorden genieten van begin tot einde, althans dat zou het moeten zijn. Een tweede voordeel is het ontbijt dat je daarna neemt. Bij thuiskomst ga ik ervan uit dat je honger hebt en dus ook tijd maakt om rustig te eten. Ongeacht het uur waarop je aan je ontbijt begint, het voelt aan als een brunch. Neem hiervoor dan ook de tijd. Vooraleer ik effectief begon te eten, had ik alles rond mij klaar gezet en het voelde goed aan. Het doet denken aan ontbijten in het betere hotel.

Mijn titel zegt dat dit mijn eerste nuchtere ochtendloop is, maar eigenlijk is het dat niet. Het is wel mijn eerste ‘bewuste’ nuchtere ochtendloop. In het verleden, zoals tijdens verlof in buitenland, heb ik nog wel eens op nuchtere maag gelopen, maar dan enkel omdat het zo het beste uitkomt. Vandaag ben ik heel bewust gaan lopen alvorens te eten. Het is nu wel niet zo dat ik er speciaal vroeger ben voor opgestaan. Met een dagje verlof, kan je het permitteren om wat later te gaan lopen en tijd te nemen voor een uitgebreid ontbijt.
De snelheid was bij deze ondergeschikt. Ik heb wel af en toe naar mijn hartslag gekeken, om me te vergewissen dat ik rustig bleef lopen. Er was niet al te veel wind, dus zelfs met tegenwind lukte dit nog net. Het had wel wat warmer mogen zijn; met dit grijs en koud weer is het toch minder aangenaam dan op een zonnige morgen.

Of dit nu echt goed is of niet, ik doe dit nog. Met de zomer in het verschiet, zie ik rustige en mooie ochtendloopjes wel zitten.

Movescount_logo     strava


 

 

(599 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.