Tweede loop van de dag

Vanmorgen heb ik eens een loopje (10km) afgewerkt voor mijn ontbijt te nemen, een nuchtere ochtendloop dus. Toch is mijn honger niet gestild. Vandaag wil ik toch nog wel een duurloop doen. Diverse artikels schrijven over de intensiteit van nuchtere ochtendlopen. Er wordt afgeraden om dezelfde dag nog een training aan te vatten. Van mezelf vind ik dat ik niet echt geleden heb aan deze ochtendloop, dus een tweede training zal wel mogelijk zijn. Het is niet omdat ik voor een langere duurloop het huis verlaat, dat ik ook steeds ver van huis verwijderd ben. In mijn lus kan ik steeds de kortste weg naar huis nemen, zonder daarover een uur te moeten wandelen.
De lengte van deze duurloop wordt nog maar eens bepaald door de tijd die ik heb om ‘weg’ te blijven. De kinderen hebben voetbaltraining en tegen het einde (of een beetje later) hiervan zou ik toch ook aan de voetbalkantine moeten zijn. Geen tijd te verliezen dus, we hebben anderhalf uur om te lopen: doel 18km. Ik heb dus geen tijd te verliezen en kleed mij snel om. Het weer is niks verbeterd t.o.v. deze morgen, dus opnieuw in lange broek, T-shirt, shirt met lange mouwen en windjasje, zelfs met handschoentjes. Tijdens het lopen blijkt dat deze laatste toch wel van pas komen. Op sommige stukken, wind in de rug en wat hellingen, doe ik deze uit, maar verder doe ik ze toch opnieuw aan. Zoals steeds start ik toch vrij rustig. Het is ook zo dat in dit stuk de meeste hellingen zitten en ik dus sowieso mijn hartslag nu nog niet de hoogte wil injagen, daarvoor heb ik nog tijd genoeg. Na het bereiken van het hoogste punt maak ik gebruik van enkele afdalingen om de snelheid op te drijven en vol te houden op de vlakke stukken. Iets voorbij de 11km zie ik voor mij een groep joggers van DCLA. Zonder te weten welke groep (snel of traag) dit is, houd ik mij toch voor om deze in te halen. Toevallig is dit net op een gekend segment van Strava. Al bij al ging dit vlot. Eénmaal voorbij deze groep kan ik natuurlijk niet stilvallen en moet ik dit tempo wel aanhouden. De toon is met deze gezet en het is dan ook de bedoeling om deze snelheid aan te houden tot de finish. De vraag die me dan bezig houdt, is of ik gemiddeld aan 5’00 min/km uitkom. Uiteindelijk klok ik af op exact 5’00 min/km. Eigenlijk was deze te intensief om als echte duurloop te dienen, maar af en toe een intensieve duurloop zal ook wel mogen zeker?

Movescount_logo     strava


 

 

(49 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.