11 Feb – woensdag

Dit keer kan ik een dagje zonder lopen niet steken op het werk. Vandaag ben ik tijdens de middagpauze er even tussenuit gewipt om enkele foto’s te maken. Ik weet het; dat mag geen prioriteit krijgen op lopen, maar het tijdstip werd niet door mij bepaald. Hierdoor mag deze dag gecatalogeerd worden als rustdag.

Werner zou Werner niet zijn, mocht ik toch niet aan lopen gedacht hebben. De vrije uren die ik niet doorbreng in sportkledij, gebruik ik vaak om te lezen over hardlopen, reviews  opzoeken interessante wedstrijden, reviews schoenen en accessoires. Kortom steeds tijd te weinig, of heet dit te veel informatie beschikbaar.
Gisteren kreeg ik een tip om wat wedstrijdritme op te doen. Mijn eerste marathon, deze van Antwerpen op 26 april, is nog 2,5 maanden verwijderd; tijd genoeg dus om nog zware inspanningen te leveren. De rustige duurlopen moeten natuurlijk verder gezet worden. De langste tot nu tot bedraagt 30,8 km. Hier moeten er nog wel enkele kilometers bijkomen. Een tip die ik van een ervaren iemand krijg, sla ik zeker nooit in de wind en dus bezocht ik de website van de Natuurlopen van Lier. Dit zijn een aantal wedstrijden van november tot februari van afstanden van 5 km tot een 1/2 marathon. In maart wordt dan de echte Halve Marathon van Lier georganiseerd die zelfs fungeert als Provinciaal Kampioenschap Halve Marathon.

Bij deze heb ik mij dus ingeschreven voor de 1/2 Marathon van 28 februari 2015. Het parcours loopt bij helemaal langs het water, zowel langs de Nete, als één of ander kanaal. Hierdoor zou ik toch mogen besluiten dat er weinig of geen hoogtemeters moeten overwonnen worden, een brug niet te na gelaten. Dit is dus eigenlijk ook een primeur: het wordt mijn eerste 1/2 marathon met officiële uitslag. In principe zou 21km geen probleem mogen zijn, maar het zal toch wel voor de nodige spanning zorgen. Bovendien weet ik ook niet goed aan welk tempo ik daar zal (kunnen) starten. Mijn doel is toch om onder de 5 min/km te blijven. Hopelijk lukt dat ook. Kijk op 28 februari, als het zover is.

 

(13 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.