30 Jan – vrijdag

Op vrijdag zijn we traditioneel met heel wat collega’s om de lunchpauze te gebruiken als looptraining. Dit keer was enkel Rik – de rots in de branding – van de partij. Het was vandaag echt wel de bedoeling om het rustig aan te doen, dus met hem zat dat zeker goed. Hij laat zich niet opjagen door iemand die opeens versnelt of zelfs gewoon wat sneller begint te lopen.
Voor de start, wanneer ik mijn horloge wou klaarmaken om mijn gegevens te laten registreren was het weer zover: er zat weer een knop geblokkeerd. De laatste weken heb ik daar al meermaals last van gehad, nu dus ook weer. Zelfs na de start bleef ik nog enkele malen proberen, maar telkens tevergeefs. Na een kleine 10′ probeerde ik nog eens en uiteindelijk lukte het. Dit probleem had ik ook voor bij de start van de Leuvense Eindejaarscorrida en dat is dus echt wel een slecht moment. Als ik dit voor heb bij de start van een marathon, word ik gek. Dan start ik zelfs niet !!
Door de regen van de laatste dagen, lagen de wegen extreem nat en dus glad. We zouden ons dus beperken tot de korte versie van ons vertrouwde parcours. Telkens ik loop denk ik wat mijn eerste marathon moet worden en dat ik dus vééél kilometers moet lopen. Mijn horloge deed het weer; ik had tijd om wat langer te lopen; eigen had ik dus geen excuus om verder te lopen. Bij het teruglopen richting Leuven, besloot ik om er nog wat kilometers bij te doen. In de buurt van de Finse piste kwam de idee om hier één ronde op 90-95% te lopen en daarna opnieuw dezelfde toer te lopen. Op 8 januari heb ik hier ook enkele snelle rondjes gelopen, dus nu eens zien of ik nog sneller kan. Na enkele honderden meters piepte mijn horloge om een kilometer (van de totale looptocht) aan te duiden en tijdens het lopen wou ik tot daar zo hard lopen. Het zou dus wat meer worden dan één rondje Finse piste.
Na de serieuse versnelling heb ik opnieuw het parcours gelopen zoals we oorspronkelijk vertrokken waren. Totaal dus 11km.

Movescount_logo   strava

(29 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.