Duurloopje op vrijdagochtend

Na een dagje rust, zou ik vandaag toch willen lopen. Vanavond lukt het me niet om met de collega’s van DCLA te lopen en dus moet ik wel in de voormiddag lopen. Gelukkig kan dit wel.

Een echt ochtendloopje is het niet. Ik heb vanmorgen al iets gegeten en het is ook al half tien eer ik effectief vertrokken ben. Het doen vandaag is een rustige duurloop van anderhalf uur. Het mag ook twee uur worden, maar dan ik al vroeger moeten vertrekken. Zonder vooropgesteld parcours loop ik richting Heverlee en zie wel hoe ver me dit brengt.

Via de traditionele weg, tunnel onder ring naar sportkot, begin ik nu ook aan deze duurloop. Net voorbij het kasteel Arenberg neem ik niet verder het Dijlepad, maar loop richting Herendreef in Heverleebos. De lage hartslag heb ik al moeten opgeven. Na de afdaling van de Karmelietenberg zat deze al aan de 140 hs/min en enkel met de nodige moeite kan ik deze onder de 145 hs/min houden.

Eénmaal buiten de sportkot gaat het enkele kilometers omhoog. Tot ver in heverleebos moet er voornamelijk geklommen worden. Hier houd ik de hartslag nog net onder de 150 hs/min. Daarna loop ik verder door Heverleebos richting Zoete Waters. Hier blijf ik lopen aan 11  – 12,5 km/u. De hartslag schommelt eveneens van 135-150 hs/min. De volgende kilometers verlopen analoog.

Uiteindelijk bereik ik na iets maar dan 19K mijn vertrekpunt en kan ik zeggen:”Dat hebben we weer gehad.” Deze namiddag zit ik aan tafel.

Movescount_logo    strava


 

(67 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.