Weekend, langere trage duurloop

Het is weekend en dan wordt er tijd gezocht voor een langere duurloop.

Vrijdagavond wordt er normaal ook gelopen met de collega’s van DCLA, maar door de indoor atletiekmeeting van zaterdag komt er niet van. Zaterdag staat de hele dag in teken van deze meeting. Na de meeting ben ik vlug iets gaan eten en volledig uitgeteld thuis gekomen. Niet veel later lag ik, gelijktijdig met de kids, in bed.

Na een onrustige nacht en een lang zondagontbijt maak ik mij toch klaar voor mijn duurloop. De thermometer blijft net positief en dus loop ik met lange broek, shirt en licht windvestje. De handschoenen mogen niet ontbreken; de muts laat ik wel thuis.

Ik start via de Bovenstraat en begin dus met een vrij zware helling. Hier ligt al mijn eerste uitdaging: hartslag laag houden, ondanks de bergop. Het lukt me zelfs om maar heel even boven de 140 hs/min uit te komen. Het grootste stuk blijf ik er wel degelijk onder. Tijdens het verdere verloop via de Houwaertstraat blijf ik mooi in de buurt van de 130 hs/min. Dit is echt wel wat ik wou.2016-11-19

De weg naar het kasteel van Horst en ook verder richting Holsbeek verloopt zoals gewenst. De hartslag blijft schommelen rond de 130 hs/min. Enkel op de stijgende stukken stijgt deze boven de 130. Aan deze snelheid (11,5 km/u) lopen over lange, bekende wegen is toch vrij eentonig. Soms vraag ik mij af of het niet beter was dat ik met muziek zou lopen. Gewone oortjes blijven niet in mijn oor zitten en dus moet ik gebruik maken van oortjes met beugel. Deze hebben dan weer meer last van windgeruis. Dus loop ik maar zonder muziek.

De kilometers tellen heel regelmatig op, steeds tussen de 5’00” en de 5’10” min/km. Vanaf km 20 wordt het moeilijker om de hartslag laag te houden en gaat deze eerder richting 140 hs/min. De laatste kilometers wordt het nog moeilijker om de hartslag laag te houden, zonder de snelheid te doen dalen. Moet ik nu trager lopen of mag de hartslag toenemen?

Toch ben ik tevreden van deze LSD. Hij was lang genoeg (meer dan 2u), hartslag zat goed (gemiddeld 134 hs/min) én ik kon zonder problemen de helling naar huis oplopen. Na de stress van de afgelopen dagen deed dit echt wel deugd.

Movescount_logo     strava


 

(65 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.