We blijven rustig

Afgelopen weekend toch een goede duurloop gelopen en op dat elan gaan we deze week verder.

Volgend weekend vindt er de indoor atletiekmeeting van DCLA plaats die ondergetekende organiseert en daarvoor wil ik nog eens aan de sporthal de Nayer passeren voor de laatste afspraken. Waarom zou ik speciaal er naartoe rijden als ik bijna dagelijks passeer al lopend? Spijtig genoeg is het secretariaat gesloten tussen 12u en 13u en dus kan ik er bij het vertrek niet terecht. Ik moet dus alvast een uur lopen en dan kan ik net na 13u opnieuw proberen.

Doel vandaag is eenvoudig: rustig lopen, een halfuurtje op en dan op dezelfde tijd terug. Na de tunnel onder de E40 sla ik vandaag dus rechtsaf, terwijl ik altijd links ga, richting spoorweg. Zonder veel nadenken loop ik rustig verder en probeer de hartslag niet te laten oplopen. Deze zou ik toch graag onder de 140 hs/min houden. Het is me zaterdag gelukt bij mijn lange duurloop en wil het vandaag ook zo houden. 2016-11-21

Net voor de tunnel onder de E40 haal ik iemand in die ongeveer hetzelfde tempo loopt als ik. In plaats van er zo maar voorbij te lopen, blijf ik even naast hem lopen en begin een gesprek. Samen lopen we verder en draaien beide rechts na de E40. Hier kent hij de weg niet en vertel ik hem wat over de mogelijkheden aan deze kant van de autosnelweg. Aan een mooi tempo lopen samen verder richting Korbeek-Dijle. Na een half uurtje, net wat ik van plan was, draaien we rechtsomkeer en lopen aan ongeveer dezelfde snelheid terug. Het gesprek gaat gewoon verder over lopen, wedstrijden, kinderen, …

Ter hoogte van het kasteel van Arenberg splitsen onze wegen, want ik loop hier opnieuw het domein van de KULeuven op richting de Nayer. Spijtig genoeg is de verantwoordelijke atletiek niet aanwezig en mag ik morgen nog eens passeren. Natuurlijk koppel ik hier opnieuw een duurloopje aan. Als ik ook om 12u vertrek, zal ik iets verder moeten lopen en dus nog iets later na hun middagpauze langskomen. Dat vinden we helemaal niet erg.

Ondanks de gezellige loop vond ik mijn verhouding snelheid/hartslag niet goed. Ik zal dus nog meerdere duurloopjes moeten doen.

Movescount_logo    strava


 

(59 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.