Levensloop 2016

Dit weekend wordt er in het kwartier de Hemptinne in Heverlee de aflossingsloop voor Levensloop gehouden.  BPO is eveneens één van de deelnemende ploegen. Vorig jaar kon ik niet van de partij zijn, maar dit jaar laat ik de kans niet liggen. Net zoals in 2014 kies ik ervoor om op zondagmorgen een uurtje voor mijn rekening te nemen. Bovendien willen Tibo en Tobi enkele rondjes meelopen en zullen dus voor 7u ter plaatse moeten zijn.

Bovendien wil ik niet alleen een uur rondjes lopen; ik wil er een langere duurloop van maken. Ik kies er dus voor om van thuis uit te vertrekken. Het komt dus neer om eerst naar Heverlee te lopen. Dit is een tochtje van ongeveer 8,5 km. Om dus tijdig, d.i. om 6u, mijn voorganger af te lossen, moet ik zeker om 5.45u toekomen in Heverlee, wat neerkomt op thuis vertrekken om 5.00u. Ik ben allesbehalve een ochtendmens; dat wordt dus opstaan in het midden van de nacht. Uit mijn laatste marathonavontuur heb ik een belangrijke les getrokken: doe niets abnormaal. Ik ga dus niet speciaal vroeger slapen en houdt het dus gewoon op een iets kortere nacht.

levensloop-1

Nadat de wekker afloopt, kleed ik mij onmiddellijk aan in de juiste loopkledij. Na de afgelopen zonnige dagen, lijkt het dat ik opnieuw mijn winter loopkledij uit de kast moet halen. Het is dan ook amper 2°C en ze voorspellen zelfs winterse buien. Na een kleine ontbijtreep en een sportdrankje bereid ik me verder voor op een donker ochtendloopje met een fluovest en met extra verlichting vooraan en achteraan.

Na enkele minuten op weg, ben ik overtuigd van de juiste kledijkeuze met de handschoenen en muts. Op de weg is het extreem rustig. Toch kom ik enkele mensen op de fiets tegen. Zou het voor hen nog zaterdagavond zijn, of ook een (extreem) vroege zondagmorgen. Het lopen zelf verloopt zonder enig probleem. Gelukkig heb ik op voorhand een goede weg uitgestippeld en moet ik daaraan niet al te veel aandacht besteden tijdens het lopen.

Goed op tijd arriveer ik aan de militaire kazerne van Heverlee. Na de passage aan de infostand beschik ik over mijn armbandje als deelnemer. In de blok X van BPO laat ik mijn muts, handschoenen en licht achter en wacht tot mijn voorganger passeert, zodat ik hem kan aflossen. Halfweg mijn eerste rondje voel ik toch dat het nog niet echt warm is. Mijn handen kunnen zeker nog dunne handschoenen gebruiken. Na één rondje ga ik dus opnieuw het gebouw binnen en trek mijn handschoenen opnieuw aan. Intussen begint het meer en meer op te klaren, maar wijzen de ontelbare papieren zakjes met kaarsen waarlangs er moet gelopen worden.

De tijd vliegt. Na enkele rondjes komt er nog iemand van mijn groep langs en besef ik dat mijn uurtje er al half op zit. Niet veel later zie ik Tibo en Tobi arriveren en zij sluiten onmiddellijk aan. Het is duidelijk nog vroeg, want het lopen verloopt voor hen met de nodige moeite. Iets over 7u is mijn opvolger ook al aan zijn rondjes vertrokken en kan ik een warme douche goed gebruiken.

160424_levensloop-1         160424_levensloop-2

 

Movescount_logo     strava

(107 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.