Rustig middagloopje

Na de intensieve week nam ik op maandag een verdiende rustdag. Vandaag, dinsdag, breng ik mijn lunchpauze alweer met loopschoenen in het bos door. Ondanks ik alleen loop, wil ik het heel rustig houden. De knieën blijven gevoelig en vragen om niet te veel belast te worden.

Het is niet al te warm en het is zó wisselvallig dat droog blijven niet mogelijk zal zijn. Ik kleed me dus iets warmer aan en hoop dat het niet zal hagelen. Iets over twaalf start ik heel rustig in de Leuvense straten richting de tunnel onder de ring die uitkomt aan het Sportkot.

De eerste kilometers verlopen allemaal heel rustig. Het blijft dan ook kiezen tussen de Sequoia (8,8K) en de omloop die ik de laatste weken al enkele keren gelopen heb via de spoorweg (12K). Door de regen vrees ik dat het stuk Sequoia veel te nat ligt en kies om die reden de iets langere omloop via het bos van Heverlee.

Net zoals voorgenomen blijf ik rustig lopen. Morgen staat er een intensieve training op het programma en om mijn knieën niet té veel te belasten, houd ik het vandaag rustig. In de Herendreef, terug richting Sportkot, profiteer ik van de lichte afdaling door iets snellere passen te nemen. Tot aan de tunnel blijf ik net boven de 12 km/u lopen.

Bij het uitkomen van de tunnel heb ik juist 11K gelopen op net geen 55 min. Op dat ogenblik wil ik het gemiddeld tempo toch onder de 5′ min/km houden en begin wat te versnellen. Op de Karmelietenberg houd ik de snelheid vrij hoog en dit vertaalt zich in iets zwaarder stukje Naamsestraat.

Kortom, dit was een rustig loopje. Zie je wel dat ik alleen ook rustig kan lopen 🙂

Na het uploaden van de gegevens stel ik vast dat hiermee de kaap van de 1000K in 2016 genomen is. Hiermee kom ik op een weekgemiddelde van 58,8 km/week en een daggemiddelde van 8,55 km/dag.

 

Movescount_logo     strava


 

(109 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.