Sequoia-ronde

Sequoia, zonder boe of bah

Vandaag mag er zeker gelopen worden. De duurloop met de loopgroep van gisteren is heel rustig verlopen en daarom is een rustdag vandaag niet vereist. Rond de middag is het vrij droog, maar het blijft vrij fris. Het wordt dus zeker lopen met lange broek en warme loopshirt.

Iets over twaalf vertrekken we met zijn drieën. Er wordt voor de start niet veel over lopen gesproken. Zonder afspraken vertrekken, houdt meestal de normale omloop ‘Sequoia’ in. De laatste maanden is het meestal ingekort omdat het verste stuk van de normale omloop onbeloopbaar was, zonder je leven te riskeren. De ondergrond is zo drassig dat je er moeilijk recht kunt blijven. Het verwijderen van vele bomen heeft ervoor gezorgd dat het water niet snel genoeg de grond intrekt.

Er wordt geen snelheid afgesproken en dat betekent dat we mekaar gewoon volgen. Gelukkig bepaalt er toch iemand het tempo. De snelheid ligt goed, zonder echt te te snel te zijn. We lopen sowieso al zonder opwarming en dus vertrek ik liever iets minder snel. Er is niet al te veel wind dus is er ook geen echt voordeel in de eerste of tweede deel. De snelheid ligt dan ook vrij stabiel. Na 3,5 km zijn er een aantal plaatsen waar we rechts kunnen afdraaien en zo aan de tweede helft kunnen beginnen, maar dit keer wordt de laatste afslag genomen. Dit houdt in dat we langs het moeilijke beloopbare stuk moeten lopen. Om daar de snelheid om hetzelfde niveau te houden, moet je bij elke pas zoeken waar je je voet moet zetten. Bovendien loop je daar allesbehalve in een rechte lijn en vraagt elke pas veel meer energie. Mijn hartslag komt hier dan ook iets hoger te liggen.

Op de terugweg richting Leuven Centrum blijft de snelheid vrij stabiel met zelfs een lichte verhoging. Het stuk over de Finse piste en door de tunnel onder de ring verloopt steeds iets moeizamer en dat is vandaag niet anders. De Karmelietenberg wordt rustig, maar zonder stil te vallen opgelopen en het stukje Naamsestraat vraagt dan wel een iets extra inspanning, omdat na de steile helling nog een stuk moet geklommen worden.

In ieder geval, het is een mooi rustig duurloopje geworden. Morgen kan er weer wat op snelheid gewerkt worden.

Movescount_logo     strava

(45 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.