Toch een DCLA Training

In tegenstelling tot wat ik gisteren zei, neem ik vandaag toch deel aan de training van Miel. Ik neem we wel voor om niet te forceren en zo een eventuele blessure niet te verergeren.

Met de nodige schrik vertrek ik, samen met de rest aan de opwarmingsronde. Het weer valt al bij al nog mee: lichte regen en niet te koud. Het tempo zit er eigenlijk al vrij snel goed in. Met een snelheid van boven de 11,5 km/u. Mijn hartslag komt zelfs (na een lichte helling) boven de 150 hs/min uit.

De training zelf start rustig. Het eerste deel bestaat uit 1500m rollen, gevolgd door 1000m vlot en afsluiten met een 500m snel. Door de slechte staat van de Finse piste nemen we het oude parcours. Het lopen zelf verloopt vrij vlot. Om mezelf te sparen loop ik bewust niet met de eerste mee. Ik versnel wanneer de overgaan naar vlot en versnel eveneens naar ‘snel’, maar geef zeker niet het uiterste. Er zitten sowieso lichte hoogteverschillen in en bij het stijgen houd ik mij nog iets meer in.

Het tweede gedeelte is iets korter, maar met hetzelfde verloop: 1100m + 900m + 700m. Hier probeer ik mij eveneens niet te forceren. Ik blijf net achter de eerste lopen en ondanks de versnelling blijf ik voorzichtig lopen. Het moeilijkste blijft toch wel het ontwijken van de plassen.

Na de training loop ik nog enkele rondjes aan een rustig tempo. Toch maar weer een natte training achter de rug.

Movescount_logo     strava


 

(27 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.