Tweede rustdag op rij verknald

De week is alweer stevig begonnen, op trainingsvlak althans. De traditionele maandag=rustdag werd gisteren teniet gedaan door een duurloop alvorens naar de nieuwjaarsreceptie te gaan. Vandaag zou ook een rustdag kunnen zijn, maar dit keer werd ik verleid door enkele collega’s die klaar stonden om te gaan lopen. Ze plannen een rondje van 11km en daarvoor kon/wou ik niet passen.

Het weer is schitterend: een zacht zonnetje en droog. Veel beter dan gisteren in ieder geval. Mijn knieën zouden eigenlijk wat rust moeten krijgen, maar in deze mooie omstandigheden laat ik een middagloop(je) niet liggen. Ik kleed mij snel om en iets over 12u vertrekken we richting sportkot en het kasteel van Arenberg. Hierna gaat het verder langs het Dijlepad richting Oud-Heverlee. Zolang we in zuidelijke richting lopen hebben we de wind pal in het aangezicht. En dit komt de snelheid niet ten goede!! Het laatste stuk richting zuid is nog sterk hellend; hier gaat de hartslag de hoogte in.

Hierna volgen er enkele snellere kilometers. De wind helpt hier misschien een beetje bij, maar wind in de rug is toch veel minder voelbaar. In ieder geval blijft het tempo vrij constant gelopen. Ook als we terug beschut zijn van rugwind en op de zachte Finse piste blijven we aan hetzelfde ritme lopen. Zelfs mijn pasfrequentie blijft vrij hoog liggen. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met mijn nieuwe schoenen en met de loophouding. Om mijn knieën meer te sparen, probeer ik zo veel mogelijk op mijn voorvoeten te lopen.

Movescount_logo      strava

(79 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.