Heverleebos op snelheid

Dinsdag zou eigenlijk als rustdag kunnen/moeten gebruikt worden. Nadat ik gisteren een extra rondje “Sequoia” gelopen heb aan iets meer dan een rustig tempo én met de wetenschap dat er morgen een intervaltraining op de kalender staat, mag er vandaag gerust worden. Het mooie weer is te uitnodigend om niet binnen te blijven, dus wordt er vandaag toch opnieuw gelopen. Van de drie collega’s die me gisteren vergezelden, is er maar eentje vandaag beschikbaar.

Met zijn tweeën vertrekken we zoals gewoonlijk iets over twaalf vanuit de Parkstraat, richting sportkot. Het idee om eens een ander parcours te kiezen, as vanmorgen al gerijpt. In plaats van de vertrouwde Sequoia-toer, kiezen we ervoor om net voorbij het Arenbergkasteel richting Heverleebos te lopen. Het is niet de bedoeling om er een duurloop van te maken, we proberen de afstand te beperken tot 10-11 km. Na één kilometer was al duidelijk dat het tempo hoger ligt dan anders. De eerste kilometer wordt afgelegd aan 5’05” en zelfs met de afdaling van de Karmelietenberg is dit een aardig tempo om erin te komen. Vergeet niet dat deze eerste kilometer ook dienst doet als opwarming.

De eerste helft ligt de snelheid net onder de 12 km/u, ondanks er meer stijgende hoogtemeters zijn dan dalende. Het tempo zit er dus goed in. Ik ga er nu al van uit dat het vandaag even intensief wordt dan gisteren, ook al gaan we minder kilometers afleggen. Gelukkig heb ik gekozen om in T-shirt te lopen. Eind oktober en lopen in T-shirt, er zijn ergere dingen. Bovendien komen de eerste zweetdruppels al tevoorschijn. Het is allesbehalve koud, eerder vrij warm. Zoals het hoogteverschil al doet vermoeden, wordt er de tweede helft nog wat sneller gelopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er enkele PR’s (personal records) sneuvelen, al is het met enkele seconden. De gemiddelde snelheid per kilometer in de tweede helft ligt tussen de 12,5 – 13 km/u. Een ander mooi resultaat is de constante cadans. Als je op Movescount kijkt naar de gemiddelde cadans, gemeten per kilometer, merk je over de volledig loop een gelijke tred van 164 stappen per minuut.

Movescount_logo      strava


 

(46 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.