Hoogtemeters in ‘t weekend

Na vier keer gelopen te hebben tijdens de afgelopen werkweek, mag ik al niet meer klagen over deze week. Toch wil ik dit weekend nog graag een duurloop doen. Wegens andere activiteiten op vrijdag, was de zaterdag voormiddag niet het uitgelezen moment om te gaan duurlopen. Zaterdag namiddag is hiervoor veel beter geschikt. Net iets voor ik wil vertrekken, valt er toch wat té veel regen uit de lucht. Iets later is er geen tijd meer en eist het familieleven zijn tijd.

Het zal dan toch op zondag moeten gebeuren. Een echt lange duurloop zit er dan niet meer in, maar er zal vandaag toch gelopen worden. In de afgelopen week heb ik op Strava een mooie omloop gezien van iemand uit de buurt. Dit lijkt me vandaag een ideaal moment om het uit te proberen. In Google Earth teken ik het parcours na, zodat ik vijf minuten later een kml-bestand heb dat ik kan overzetten naar mijn horloge (Suunto Ambit3 Peak). Op die manier gebruik ik mijn horloge om te navigeren. Het nadeel, of misschien voordeel, is wel dat je op dat moment geen zicht hebt op hartslag en snelheid. Het is antuurlijk mogelijk om vlug van scherm te wisselen, maar het wordt dit keer dan maar lopen op gevoel. We zien achteraf wel hoe ik het gedaan heb.

Na het kruisen van de Diestsesteenweg wordt al snel duidelijk dat de onverharde wegen er nat bijliggen. De keuze voor de witte Asics Kayano’s was dan misschien toch niet zo’n goed idee. Anderzijds is er niets leuker dan te kunnen lopen zonder te moeten uitkijken naar auto’s of fietsers. In mijn geval, door al twee keer mijn voet om te slagen op korte tijd, is het toch meer dan goed uitkijken nar de ondergrond. Op deze onverharde, smalle weggetjes is de kans vrij reëel om verkeerd neer te komen. Ik moet dan ook dubbel voorzichtig zijn en me minder concentreren op snelheid. Toch is dit een parcours met veel afwisseling probeer ik mijn tempo op peil te houden. De hellingen probeer ik vlot naar boven te lopen en van de afdalingen profiteer ik zoveel mogelijk.

Bijna thuis wil ik toch eens proberen om de Bovenstraat volledig uit te lopen. Meestal stop ik al helemaal beneden, om niet mijn laatste meters te moeten lopen aan maximale hartslag. Als ik nu de Bovenstraat volledig uit loop, kan ik rustig terug naar huis lopen. Het eerste stuk is echt steil. In normale omstandigheden kan je er amper lopen. Je moet echt focussen om er echt lopend omhoog te gaan. Uiteindelijk haal ik op dit Strava-segment een tijd van 2’57”.

Movescount_logo     strava


 

(53 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.