Eerste werkweek afsluiten

De eerste werkweek zit erop. Op sportief vlak mag deze zelfs een succes genoemd worden. Ik heb in deze vijf dagen niet minder dan vier keer gelopen met een totaal van meer dan 35km.

De vier looptochtjes verliepen allemaal over ongeveer dezelfde omloop. De ene keer was wel iets langer dan de andere keer. Enkel deze van dinsdag was toch wel wat sneller dan de andere. Mijn startersprincipe van de eerste weken/maanden slechts om de twee dagen te lopen werd al onmiddellijk verkracht. Bovendien laat ik me dan ook nog verleiden om snel te lopen. Het was een zogezegde “stille” wedstrijd. Zonder mekaar uit te dagen werd er steeds maar sneller gelopen en zolang niemand afhaakt wordt het snelle tempo aangehouden. Niemand brak.

Vandaag, vrijdag, ben ik alleen om via het sportkot, kasteel Arenberg en IMEC mijn lunchpauze ‘vol’ te lopen. Meestal loop ik in die ‘eenzame’ omstandigheden veel te snel. Dit keer wil ik het toch gewoon rustig houden. Op mijn ongeschreven planning staat nog een duurloop gepland deze week. Het weer is ideaal; de zon schijnt; het is niet te warm en er is zo goed als geen wind. Ondanks de ideale omstandigheden beheers ik me. Op mijn Suunto staat de hartslag centraal. Tijdens het lopen kijk ik dan ook enkel naar dit cijfer. Om de kilometer wordt ik via ditzelfde schermpje op de hoogte gebracht van het tempo de afgelopen kilometer. Met kilometertijden tussen 5’20” en 5’35” en een stabiele hartslag van 142 hs/m mag ik op dit moment niet klagen. In de toekomst zou ik dit toch verbeterd willen zien. De beste manier om dit te bereiken zijn de rustige duurlopen. Tijdens de weekends zal hiervoor hopelijk voldoende tijd vrijkomen. Als de komende weken de resultaten duiden op efficiënter lopen, durf ik al luidop denken aan een nieuwe marathon.

Ik kan de gedachte nu al niet meer uit mijn hoofd zetten. Hoogstwaarschijnlijk zijn Strava, Runner’s web, Runner’s World, e.d. niet de geschikte sites om deze gedachte uit mijn hoofd te krijgen. Integendeel. Je leest er niets anders dan hoe je een marathon moet of kunt voorbereiden; hoe je blessurevrij moet lopen; hoe je moet eten; … Kortom, ik moet en zal nog eens starten aan deze idyllische afstand van 42,195 km

Tijdens mijn laatste verlof week heb ik ook vier keer gelopen en haalde in die week een totaal van 45km. Nu heb ik nog twee dagen om minstens evenveel te lopen.

Movescount_logo     strava


 

(92 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.