Eerst traag, dan minder traag

Na een dagje verlof, waarop niet gelopen werd, is het vandaag weer tijd om de loopschoenen nog eens aan te trekken. Ook al is de echte zomer al bijna voltooid verleden tijd, toch zijn er vandaag enkele droge periodes met zelfs zon. Het hardlopen vanmiddag mag dus niet fout gaan.

Er staan wel enkele vergaderingen gepland, maar gelukkig is er net tijd genoeg om het vertrouwde toertje af te leggen. Ook kunnen enkele collega’s zich iets vroeger vrijmaken en zijn we toch weer met zijn drieën om op sportieve wijze de lunchpauze door te brengen. Het is dan ook alsof we genieten van het (tijdelijke) mooie weer en lopen heel rustig richting tunnel. De eerste kilometer wordt, ondanks een sterke afdaling, gelopen in 6’12”. Een heel rustige start dus.

De Finse piste van het Sportkot krijgt een grote update. Dit jaar wordt er dus niet enkel wat boomschors bovenop gegooid. Er wordt eerst een dikke laag weggehaald en daarna terug aangevuld met verse boomschors. Afwachten wat dat volgende week gaat geven. Vooral bij regenweer lag deze omloop er veel te zacht bij. Voor onze toer maken we slechts voor een heel klein gedeelte gebruik van deze ondergrond, dus veel last van de werken hebben we niet. We blijven dit rustige tempo gewoon verder aanhouden. De volgende drie kilometers blijven we lopen met een tempo boven de 6 min/km. Mijn hartslag blijft in de 120-125 range. Dat blijft toch deugd doen om te zien. Graag zou ik kunnen lopen aan 11km/u of aan 5’30” min/km met een dergelijke hartslag of toch aan <130 hs/min. Daarvoor zal ik nog wat meer lange duurlopen moeten doen aan dergelijke hartslag. Misschien morgen?

Na iets meer dan 4K lopen we met zijn tweeën iets sneller, maar toch zonder te forceren. Zelfs op de helling van de Karmelietenberg versnel ik niet echt, wat ik meestal wel doe.

Deze week heb ik al (of nog maar) drie keer gelopen. Niet slecht, maar er moet dus wel nog minstens eentje bij dit weekend. Toch wel een excuus, woensdag heb ik tijdens de training van DCLA echt wel intensief getraind.

Movescount_logo     strava


 

(54 keer bezocht, waarvan 1 vandaag)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.